Φλέγκας: «Η καλύτερη προπόνηση πριν το Ευρωπαϊκό»

Gazzetta team
Φλέγκας: «Η καλύτερη προπόνηση πριν το Ευρωπαϊκό»

bet365

Η κοινή προπαρασκευή της Εθνικής μας ομάδας με την Σερβία στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» συνεχίστηκε και σήμερα (4/1) με τους διεθνείς μας να προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Μετά την σημερινή προπόνηση, οι Έλληνες διεθνείς αλλά και πολίστες της Σέρβικης ομάδας προέβησαν σε δηλώσεις για την προετοιμασία και τις προσδοκίες τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Χρήστος Αφρουδάκης – Αρχηγός Εθνικής Ελλάδος

Σε δηλώσεις για την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας με την Σερβία προέβη ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα του να αγωνίζονται οι διεθνείς μας απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, ενώ αναφέρθηκε και στο αυριανό επίσημο φιλικό.

«Νομίζω ότι στα πρώτα φιλικά δεν είχαμε έναν υψηλό ρυθμό παιχνιδιού, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό μιας και προερχόμαστε από δύο εβδομάδες όπου ουσιαστικά αφιερώσαμε πιο πολύ χρόνο στην φυσική κατάσταση. Σε γενικές γραμμές στεκόμαστε πολύ καλά και βελτιωνόμαστε απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια και την καλύτερη ομάδα με διαφορά από τις υπόλοιπες, την Σερβία», υπογράμμισε αρχικά.

Για το ότι το αυριανό παιχνίδι υποστήριξε: «Θα δώσουμε ένα επίσημο φιλικό και δεν νομίζω ότι το γεγονός πως δεν έχουμε δώσει άλλα παιχνίδια ως τώρα θα αποτελέσει πρόβλημα, μιας και οι παίκτες προέρχονται από αγωνιστική περίοδο με τα σωματεία τους, μέσα στην “καρδιά” της σεζόν. Επομένως θεωρώ ότι υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός».

Αναφορικά με το αν υπήρχαν απρόοπτα μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, ανέφερε: «Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εγώ προσωπικά μόνο έχω ένα μικρό πρόβλημα στον προσαγωγό αυτή τη στιγμή αλλά δεν πιστεύω πως πρόκειται για κάτι σοβαρό».

Κυριάκος Ποντικέας – Έλληνας διεθνής

Ο Έλληνας διεθνής, Κυριάκος Ποντικέας, μιλώντας για την προετοιμασία της Εθνικής μας στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» υποστήριξε:

«Η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα, η καλύτερη στον κόσμο ίσως αυτή την στιγμή και οι προπονήσεις και τα διπλά μαζί της είναι εξαιρετικής δυσκολίας. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν από αυτή την κοινή προετοιμασία. Η αλήθεια είναι ότι τα επίσημα παιχνίδια είναι σαφώς διαφορετικά από τα φιλικά και την προετοιμασία που κάναμε, ωστόσο θεωρώ ότι οι προπονήσεις είναι τόσο δυνατές, σαν κανονικά παιχνίδια. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πάμε κατ αρχάς προσπαθώντας να πάρουμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι και από εκεί και έπειτα θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Κώστας Φλέγκας – Έλληνας διεθνής

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Φλέγκας, σε δηλώσεις του για την κοινή προετοιμασία με την Σερβία, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του έως τώρα και στους στόχους της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου:

«Όταν προπονείσαι με την καλύτερη ομάδα του κόσμου, πάντα έχεις ένα κίνητρο να το κάνεις καλύτερα, να πάρεις κάποια στοιχεία από την αντίπαλη ομάδα και να βελτιώσεις τα δικά σου αδύνατα σημεία. Δε θεωρώ ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη προπόνηση λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού.

Άλλωστε ήταν τόσο μικρό το διάστημα που είχαμε για προετοιμασία, που η ομάδα μας μπορούσε να δώσει κάποια φιλικά, όπως κάνανε κάποιες άλλες ομάδες, ή να κάνει αυτό το στυλ προετοιμασίας που δίνει περισσότερο βάση στη φυσική κατάσταση και στην τακτική. Το ότι δεν έχουμε παίξει ακόμη φιλικά παιχνίδια, δε θεωρώ ότι θα μας επηρεάσει τόσο στη μέση της χρονιάς, καθώς είμαστε σε αγωνιστική φόρμα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση που θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Πρέπει να τη δούμε βήμα βήμα, ώστε να φέρουμε ακόμη μία επιτυχία. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η διοργάνωση βοηθάει όλες τις ομάδες ενόψει της Ολυμπιάδας, καθώς θα παραμείνουν σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».

Ντούσαν Μάντιτς – Παίκτης εθνικής Σερβίας

Ο 21χρονος Σέρβος πολίστας, Ντούσαν Μάντιτς, μίλησε για την φιλική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και για το τεστ με την Ελλάδα πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα και για όλη την ομάδα μας να βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς τις δύο χώρες ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας. Αυτήν η προετοιμασία που γίνεται με την εθνική ομάδα της Ελλάδας θεωρώ πως βοηθάει στη βελτίωση και των δύο ομάδων. Προσπαθούμε και οι δύο ομάδες σκληρά μέσα από δυνατές προπονήσεις να βελτιώσουμε κάποιους τομείς του παιχνιδιού μας και θεωρώ πως το αυριανό επίσημο φιλικό θα είναι ένα ιδανικό τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

 

Τελευταία Νέα