Δεύτερη φορά «θετική» η Ανανιάδου

Δεύτερη φορά «θετική» η Ανανιάδου

Δεύτερη φορά «θετική» η Ανανιάδου

Η Ευτυχία Ανανιάδου περιλαμβάνεται ανάμεσα στα 24 δείγματα που βρέθηκαν θετικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών του Χιούστον, τον περασμένο Νοέμβριο.

 Η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF) βρέθηκε θετική στην αναβολική ουσία δεϋδρο-χλωρ-μεθυλτεστοστερόνη (μαζί με 17 ακόμα αθλητές) και έως ότου εξεταστεί το δεύτερο δείγμα αποβάλλεται προσωρινά από κάθε αθλητική δραστηριότητα. 

Η αθλήτρια των 75 κ. σήκωσε στο Χιούστον 251 κ. στο σύνολο και πλασαρίστηκε στην 20η θέση. Στις 8 Δεκεμβρίου αγωνίστηκε σε τουρνουά στο Κατάρ, όπου βελτίωσε τις επιδόσεις της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ με 114 κ., το οποίο όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση αναμένεται να της αφαιρεθεί.

Είναι η πρώτη φορά που σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανιχνεύεται τόσος μεγάλος αριθμός θετικών δειγμάτων, όπως επίσης και η ανακοίνωση των ονομάτων προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία ανοίγματος και του δεύτερου δείγματος.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της IWF: «Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν υπέπεσε σε παράβαση κανόνα αντι-ντόπινγκ, η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί επίσης». 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Λάκη Προκοπίδη τόνισε: «Μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι 24/12, δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση από την Διεθνή Ομοσπονδία για το θετικό δείγμα και εμείς πληροφορηθήκαμε για το συμβάν από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Δεν έχουμε επικοινήσει με την Ανανιάδου, προκειμένου να μας δώσει τη δική της εκδοχή γι αυτό το θετικό δείγμα. 
Δεν έχει καμία λογική όλο αυτό, αφού η αθλήτρια είχε περάσει πριν από δύο μήνες (τέλη Οκτωβρίου) από έλεγχο από το ΕΣΚΑΝ και ήταν καθαρή. Επίσης, η συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν εντελώς συμβολική, δεν αποτελούσε αγωνιστικό στόχο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νορβηγίας (10-18/04), απ όπου θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμας θα επικοινωνήσει με την IWF προκειμένου να έχει μία πιο αναλυτική ενημέρωση». 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που Ευτυχία Ανανιάδου βρίσκεται θετική σε έλεγχο αντιντόπινγκ, η πρώτη ήταν το 2009, στη διεγερτική ουσία 4-μεθυλ 2-εξαναμίν, ως εκ τούτου η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από τέσσερα χρόνια έως και ισόβιος αποκλεισμός. 

Έχει ενδιαφέρον ότι το δείγμα αυτό έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου τοποθετήθηκε δημόσια για την θέση του υπέρ του ελεγχόμενου ντόπινγκ στον αθλητισμό. 

Best of internet