Δωρεά Τσέλσι η καμπάνια Κόε για την IAAF

Δωρεά Τσέλσι η καμπάνια Κόε για την IAAF

H προεκλογική καμπάνια του Σεμπάστιαν Κόε για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑF), πραγματοποιήθηκε με δωρεά της Τσέλσι, όπως επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Κόε. 

Δωρεά Τσέλσι η καμπάνια Κόε για την IAAF

Ο Κόε, ο οποίος είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, οπαδός της Τσέλσι και έμμισθος σύμβουλος του συλλόγου, εμφανίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο των «Μπλε» και ζήτησε χορηγία για την προεκλογική του καμπάνια. 

Όπως ξεκαθάρισε ο υπεύθυνος Τύπου το Κόε, η δωρεά έγινε με την σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου και όχι από τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς. 

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την απομάκρυνση του Νικ Ντέιβις, από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο του Κόε στην ΙAAF, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, με απόφαση της επιτροπής ηθικής της IAAF. 

Ο λόγος της απομάκρυνσης του Ντέιβις είναι ένα email, το οποίο αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, το οποίο εστάλη από τον ίδιο τον Ντέιβις και με το οποίο ζητά να υπάρξει καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των Ρώσων αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας το 2013.

Το email είχε αποδέκτη τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιο του Λαμίν Ντιάκ, πρώην προέδρου της IAAF.

Best of internet