Ντοπέ ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Λόφτσεφ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ντοπέ ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Λόφτσεφ

bet365

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία των +105κ., Αλεξέι Λόφτσεφ βρέθηκε θετικός και αποκλείεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Aπό την εξέταση του πρώτου δείγματος του Ρώσου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στην ουσία Ιpamorelin, η οποία είναι αυξητική ορμόνη.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στο Χιούστον των ΗΠΑ, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, σε ζετέ (264 κ.), αρασέ (211κ.) και σύνολο (475κ.) καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ σε ζετέ και σύνολο.

«Νομίζω ότι το πρόβλημα έχει πολιτικές προεκτάσεις. Όλα όσα συμβαίνουν είναι ενάντια στον ρωσικό αθλητισμό. Δεν θα τα παρατήσω. Θα κάνω ότι είναι απαραίτητο ακολουθώντας τα βήματα αντιντόπινγκ προκειμένου να αποδείξω ότι δεν είμαι ένοχος, και ανάμεσα σε αυτά είναι και η εξέταση και του δεύτερου δείγματος», δήλωσε ο Λόφτσεφ, προπονητής του οποίου είναι ο πατέρας του, που τον έβαλε και στην άρση βαρών.

Θετικοί βρέθηκαν τρεις ακόμη αθλητές της ρωσικής ομάδας άρσης βαρών, είναι οι: Αλεξέι Κοσόφ, Όλγκα Ζουμπόβα και Όλγκα Αφανάσεβα. Συνολικά δε, ο αριθμός των θετικών δειγμάτων από τη διοργάνωση έφτασε τα 24. Aνάμεσα σε αυτά είναι τρεις ακόμη μεταλλιούχοι: ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Κουάνγκ-σον και οι Καζάκοι Αλαμας Ουτέσοφ και Ζαλασουλάν Κιρντιρμπάγεφ.

Πάντως ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας έσπευσε να υπερασπιστεί τον Λόφτσεφ, λέγοντας ότι το θετικό δείγμα του αθλητή οφείλεται σε φαρμακευτική ουσία που είχε καταναλώσει μετά από σχετική άδεια, στην οποία εμπεριέχετο το Ipamorelin.

Θυμίζουμε ότι 10-10/01 μία επιτροπή της IAAF θα ελέγξει την πρόοδο των εργασιών εναρμόνισης των ρωσικών υπηρεσιών αντιντόπινγκ με αυτές της διεθνούς ομοσπονδίας. Αυτό γίνεται με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε στον ρωσικό στίβο και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των αθλητών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, σε πρώτη φάση. Εάν και εφόσον η IAAF δεν μείνει ικανοποιημένη, δεν αποκλείεται η Ρωσία να μην έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα