Χριστούγεννα στην πισίνα η εθνική γυναικών!

Χριστούγεννα στην πισίνα η εθνική γυναικών!

Χριστούγεννα στην πισίνα η εθνική γυναικών!

Στην πισίνα θα κάνει Χριστούγεννα η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που προετοιμάζεται ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

 Οι αγώνες διεξάγονται στις 10-23 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι και η πρώτη θέση δίνει και την απευθείας πρόκριση στου Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποτελεί το μεγάλο στόχο για την Εθνική μας ομάδας. Βρεθήκαμε στο Κολυμβητήριο Εθν. Πειραιά “Π Καπαγέρωφ”, όπου οι αθλήτριες κάνουν την προετοιμασία τους. Σε ένα εορταστικό πλαίσιο κατάφεραν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τις πολλές τους υποχρεώσεις και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, στη φωτογράφιση για την ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

 

Σάκης Κεχαγιάς – Προπονητής Εθνικής Ομάδας

«Για μας οι γιορτές μέσα στην πισίνα είναι συνήθεια. Είναι κάτι δεδομένο και αναμενόμενο. Το ίδιο έχει συμβεί και το 2012 με το πανευρωπαικό της Ολλανδίας, οπότε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο».

Για το τι κρατάει από τη χρονιά που φεύγει και τις προσδοκίες του από το 2016:

«Πάντα οι χρονιές που περνάνε σου αφήνουν δύο πράγματα. Καλές στιγμές οι οποίες σου δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις και δύσκολες στιγμές  οι οποίες σου δίνουν εμπειρία και την ευκαιρία να μάθεις μέσα από τα λάθη και να μην το βάζεις κάτω. Και από τα δύο είδη στιγμών μαθαίνεις, γίνεσαι σοφότερος. Εμείς κρατάμε στο νου μας και τα δύο και προχωράμε στη νέα χρονιά”. Ο στόχος για το 2016 είναι να γινόμαστε μέρα με την ημέρα καλύτεροι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Τέλος να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο το τρίπτυχο υγεία, ευτυχία, ευημερεία».

731518 

Αντιγόνη Ρουμπέση – Αρχηγός εθνικής ομάδας

«Ήμουν προετοιμασμένη για Χριστούγεννα στην πισίνα. Το μυαλό μας δεν είναι στις γιορτές, αλλά στο να κάνουμε καλή προετοιμασία ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου».

Σε ερώτηση για το αν θα κάνουν κάτι ως ομάδα για τις γιορτές απάντησε με χιούμορ λέγοντας τα εξής:

«Σαν ομάδα έχουμε κανονίσει κάτι για τις γιορτές. Να κάνουμε προπόνηση! Είναι το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό μας. Θα είμαστε συνέχεια με τις κοπέλες και θα το δούμε με χιούμορ. Όπως είπα και πριν οι μεγάλοι στόχοι απαιτούν θυσίες και έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε τέτοιες. Φυσικά το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Έχω βρεθεί εκεί πέρα δύο φορές και θα ήταν ιδανικό να είμαι και μία τρίτη, ώστε να κλείσω την καριέρα μου στην εθνική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για μένα οι Αγώνες του Ρίο σημαίνουν πολλά και θα ήθελα να είμαι παρούσα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή».

«Να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι ευχές όλων»

Τέλος όταν κλήθηκε να δώσει μια ευχή στους Έλληνες φιλάθλους είπε τα ακόλουθα: «Εύχομαι στους Έλληνες φιλάθλους και τους αθλητές να είναι υγιείς και έχουν κάθε ευτυχία. Μακάρι να εκπληρωθούν όλες τους οι ευχές και τα όνειρά τους».

 

Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Είναι αρκετά κουραστικά το να κάνεις Χριστούγεννα στην πισίνα. Αλλά έχουμε λίγο χρόνο και ο στόχος είναι πολύ μεγάλος. Γι αυτό πρέπει να δουλεύουμε εντατικά ακόμη και μέσα σε αυτές τις ημέρες»

Για το δώρο που θα ήθελε από τον Άγιο Βασίλη είπε:

«Λίγο Ρεπό (γέλια). Σαφώς αστειεύομαι. Η πρόκριση της ομάδας για τους Ολυμπιακούς, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι μας. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και θα θέλαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα ήταν μια μεγάλη επιβράβευση. Τέλος θα θέλαμε όλες οι κοπέλες να είναι κοντά μας ο κόσμος. Το θέλουμε περισσότερο δίπλα μας. Είναι κρίμα να παίζει η Εθνική γυναικών με οποιονδήποτε αντίπαλο και το κολυμβητήριο να είναι άδειο. Πρέπει κι εμείς βέβαια να φωνάξουμε το παρόν μέσα από τις εμφανίσεις μας και τη δουλειά μας, ώστε να προσελκύσουμε τους φιλάθλους».

731500

Έλενα Κούβδου

«Δεν υπάρχει σκέψη για ξεκούραση»

«Εμένα η οικογένειά μου είναι μεν στην Αθήνα, αλλά και πάλι δε θα μπορώ να τους δω παρά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων που θα έχουμε ρεπό. Όταν οι στόχοι είναι τόσο υψηλοί ο αθλητής δε σκέφτεται την ξεκούραση. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο και αυτό είναι το λογικό. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η σωστή προετοιμασία είναι το παν, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Για κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου σε μια Ολυμπιακή χρονιά δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη από το να παρεβρεθεί στην Ολυμπιάδα. Αυτός είναι ο στόχος, γι αυτόν παλεύουμε και θέλουμε να τα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Ρίο».

«Χρονιά ανασυγκρότησης το 2015»

«Το 2015 δε μου άφησε ιδιαίτερα καλές μνήμες από αθλητικής πλευράς, αλλά κι αυτό είναι μέσα στη ζωή ενός αθλητή. Τη χαρακτηρίζω σαν χρονιά ανασυγκρότησης και ως βάση για να έρθει κάτι καλύτερο μέσα στην επόμενη χρονιά. Τέλος εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και δύναμη ώστε να ξεπεράσουν τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα».

731503

Άλκηστις Αβραμίδου

«Η οικογένειά μου είναι μακρυά, αλλά θα προσπαθήσει να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να με περάσουμε κάποιες στιγμές αυτές τις ημέρες. Όταν βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών πρέπει να κάνεις θυσίες. Αυτό κάνουμε κι εμείς κι ελπίζουμε οι κόποι μας να ανταμειφθούν. Το μοναδικό δώρο που θα ήθελα για τις γιορτές είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

«Ανάμεικτα συναισθήματα το 2015»

«Το 2015 είναι μια χρονιά που μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς από τη μία ήρθαν μεγάλες επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο, αλλά με την εθνική ομάδα δεν πετύχαμε αυτά που θέλαμε. Κρατάω τις όμορφες στιγμές και θα ήθελα σε επίπεδο εθνικής ομάδας το 2016 να μας φέρει ότι μας στέρησε η χρονιά που φεύγει».

731508

Best of internet