Ξανά με Ποντουάζ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια

Gazzetta team
Ξανά με Ποντουάζ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια

bet365

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 Ποντουάζ θα είναι η αντίπαλος της Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη στη νοκ άουτ 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2015-2016.

Τα …τερτίπια της χτεσινής κλήρωσης τής έφεραν ξανά αντίπαλο τη γαλλική ομάδα, την οποία αντιμετώπισε σε διπλό προημιτελικό-θρίλερ και στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Ήταν τότε, που το γερμανικό κλαμπ πέρασε στα …σετ ανατρέποντας την ήττα με 3-1 στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα.

Τώρα, η Μπορούσια είναι αυτή, που θα δώσει στην έδρα της το πρώτο ματς, καθώς προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο ως 2η του γκρουπ D, ενώ η Ποντουάζ αναδείχτηκε νικήτρια στο γκρουπ C. Το έργο των νταμπλούχων Γερμανίας για πρόκριση στα ημιτελικά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, πάντως ξεχωρίζει ως ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι έπειτα κι από την επιστροφή του Τίμο Μπολ παρουσιάζονται πλήρεις.

Το ζευγάρι βγήκε στο πάνω μέρος του ταμπλό. Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση θα συναντήσει στην 4άδα ένα από τα πανίσχυρα σωματεία της Ρωσίας, ή την κάτοχο του τίτλου και νούμερο 1 φαβορί Όρενμπουργκ ή τη φιναλίστ του τελικού το 2012 UMMC, οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν στα προημιτελικά. Η Μπορούσια είναι δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και παλεύει να ξαναβρεθεί στην κορυφή μετά το 2011. Η Ποντουάζ έφτασε στην κορυφή του κόσμου πριν από 1,5 χρόνο επικρατώντας οριακά σε διπλά ματς τελικού με την Όρενμπουργκ. Στη φετινή πρώτη φάση της διοργάνωσης και οι δύο ομάδες είχαν απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες και συγκέντρωσαν 10 βαθμούς. Η Μπορούσια ήρθε 2η στο γκρουπ D εξασφαλίζοντας την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση, ενώ η Ποντουάζ κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ C σε ισοβαθμία με τη σουηδική Έσλοβ.

Στον αξέχαστο διπλό προημιτελικό στην αρχή του 2015 οι Γάλλοι είχαν επιβληθεί 3-1 στην έδρα τους, αλλά η ομάδα του Ντίσελντορφ (πάντα με τον Γκιώνη παρόντα) νίκησε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς και προκρίθηκε με καλύτερη διαφορά στα συνολικά σετ.


Η Ποντουάζ είναι πρωτοπόρος στη γαλλική λίγκα μαζί με τη Σαρτρ ύστερα από 9 αγωνιστικές, μάλιστα χτες, στο κλείσιμο του 1ου γύρου, κατέβαλλε 4-0 εκτός έδρας την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Πρώτο όνομα της ομάδας ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας (νούμερο 3 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη), ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδωσε ντέρμπι με τον κορυφαίο Έλληνα άσο και επικράτησε με 3-2 σετ. Στη σύνθεση της Ποντουάζ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ είναι ακόμα ο Κινέζος Τζιαν Τζουν Γουάνγκ, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Γάλλος Τριστάν Φλορέ.

Στην Μπορούσια, που λόγω των πολλών τραυματισμών έχει χρησιμοποιήσει αρκετά και τον παίκτη-προπονητή της Ντάνι Χάιστερ, η είδηση είναι η επιστροφή του Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός σταρ ξαναπαίζει ύστερα από 3 και πλέον μήνες, που τον κράτησε εκτός δράσης το χειρουργείο στο γόνατο. Το νούμερο 2 της γηραιάς ηπείρου και έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών επανήλθε την περασμένη Παρασκευή με ήττα στον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με την τσεχική Οστρόφ, δύο ημέρες μετά έφτασε σε νίκη στο ματς πρωταθλήματος με την Γκρενζάου και σίγουρα ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του ώστε να ξαναβρεί σιγά-σιγά το καλό του πρόσωπο.
Τα πρώτα ματς των προημιτελικών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν μέσα στο διάστημα από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου.

Όλα τα ζευγάρια της 8άδας:
Όρενμπουργκ (Ρωσία)–UMMC Βερκνάγια (Ρωσία)
Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)-Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία)
ASTS Ολύμπια Γκρούντιαζ (Πολωνία)–Σααρμπρίκεν (Γερμανία)
Έσλοβ (Σουηδία)-Σαρτρ ASTT (Γαλλία)


Μιας και κάναμε λόγο και για τα τελευταία πεπραγμένα στη Γαλλία να προσθέσουμε κατ’ αρχάς ότι μετά την ήττα από την Ποντουάζ η Ενεμπόν υποχώρησε στην 7η θέση της Pro Α με 16 βαθμούς. Ο Κρεάνγκα έκανε αξιόλογη εμφάνιση και απέναντι στον Φρέιτας, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες, ώσπου κάμφθηκε στο 5ο σετ με 11-6.


Χτες έγιναν παιχνίδια και για τη 2η εθνική κατηγορία. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν γνώρισε ήττα με 4-0 εκτός έδρας από τη Ροάν χωρίς τον Γιώργο Φραγκούλη στη σύνθεσή της. Στο κλείσιμο του 1ου γύρου είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.


Στην Pro B των γυναικών η Παρί της Κατερίνας Τόλιου είχε ρεπό, αλλά η ολοκλήρωση του 1ου μισού του πρωταθλήματος την βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Είναι αήττητη κι εμφανίζει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Ετιβάλ, που είναι βασική της αντίπαλος στη «μάχη» του τίτλου και ακολουθεί στη 2η θέση με 14 βαθμούς παραχώρησε την Κυριακή ισοπαλία εκτός έδρας 3-3 με τη Νιμ. Και στα τρία πρωταθλήματα ο 2ος γύρος αρχίζει στις 24 Ιανουαρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα