Οι καλύτεροι αθλητές με αναπηρία

Gazzetta team
Οι καλύτεροι αθλητές με αναπηρία

bet365

Ξεχώρισαν οι κορυφαίοι αθλητές αλλά και η καλύτερη ομάδα με αναπηρία στα βραβεία ΠΣΑΤ ενώ συγκίνησαν και τον κόσμο με τα όσα δήλωσαν.

Υπάρχουν κι αυτοί. Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά ξεχωρίζουν και με τις αθλητικές τους επιδόσεις. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ το βράδυ της Τρίτης. Βραβεύτηκαν για τα όσα κατάφεραν μέσα στο 2015 και συγκίνησαν τον κόσμο με τα όσα δήλωσαν.

Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας ΑμεΑ κατέκτησε η αθλήτρια του στίβου Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία δήλωσε: «Με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα. Αποτελεί την απόλυτη αναγνώριση της προσπάθειας και κουράγιο να συνεχίσω. Θα προσπαθήσω το καλύτερο για την χώρα μου και για μένα».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης ξεχώρισε για τους άνδρες και τόνισε την στήριξη που χρειάζονται οι αθλητές για να συνεχίσουν να φέρνουν επιτυχίες και τόνισε: «Όλοι οι αθλητικοί συντάκτες έχουν κάνει καλή δουλειά στο χώρο μας, τον έχουν προβάλλει και είναι κάτι σπουδαίο για εμάς. Ευχαριστώ την ομοσπονδία για την προσπάθεια που κάνει, ώστε να μας προσφέρει τα απαραίτητα να αναπτυχθούμε. Την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου, την σύζυγό μου, τα αδέρφια μου, τους γονείς μου, που είναι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας, αλλά και τους προπονητές μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Σαββάκη, χάρη σ’ αυτόν καταφέρνω όλα αυτά».

Κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε η ομάδα Μπότσια, με τον εκπρόσωπο των ζευγαριών να δηλώνει: «Ευχαριστούμε πολύ τον ΠΣΑΤ για την βράβευση. Φέτος πήγαμε σε πολλές και δύσκολες διοργανώσεις. Είχαμε την τύχη να πάρουμε την πρόκριση στους παραολυμπιακούς αγώνες με μεγάλη διαφορά. Ευχαριστούμε τον προπονητή μας Γιώργο Τζήμα, τις οικογένειές μας και τους συνοδούς μας, την ομοσπονδία και την ολυμπιακή επιτροπή, αλλά και τους μεγάλους χορηγούς μας. Τέλος τον υπουργό κ. Κοντονή για τις φετινές διευκολύνσεις, αλλά και να τον παρακαλέσουμε να μας στηρίξει με νομοθετικές πράξεις, για να δείξει το ενδιαφέρον και ξέρουμε ό,τι θα το έχουμε. Δουλεύουμε για να επαναλάβουμε τον θρίαμβο των Ολυμπιακών του Λονδίνου, να έχουμε ένα μετάλλιο και στο Ρίο».

 

Τελευταία Νέα