Oι Έλληνες «λεγεωνάριοι»

Gazzetta team
Oι Έλληνες «λεγεωνάριοι»

bet365

Κρεάνγκα, Φραγκούλης και Τόλιου αγωνίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Γαλλία για τη συνέχεια στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της 1ης (Pro A) και της 2ης εθνικής κατηγορίας (Pro B).

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ενίσχυσε την Ενεμπόν στην κορυφαία κατηγορία, ο Γιώργος Φραγκούλης και η Κατερίνα Τόλιου έπαιξαν με την Μπαγιάρ Αρζεντάν και την Παρί αντίστοιχα στη 2η κατηγορία.

Στη γαλλική λίγκα η Ενεμπόν υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Σαρτρ με 4-0 εκτός έδρας. Ίσως γινόταν πιο απειλητική αν ο Κρεάνγκα επικρατούσε στο εναρκτήριο παιχνίδι του αριστερόχειρα Σουηδού Παρ Γκέρελ, όμως ο κορυφαίος πρεσβευτής μας λύγισε με 3-2 σετ αν και προηγήθηκε 2-0.

Το ματς ήταν για την 8η και προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου κι αξίζει να προστεθεί ότι με τον νικητή να έχει ουσιαστικά κριθεί οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν μετά το 3-0 και 4ο παίκτη. Η Ενεμπόν βρίσκεται τώρα στην 6η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς. Η 9η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 του μήνα, αλλά η αναμέτρηση των πρώην πρωταθλητών Γαλλίας με την Ποντουάζ ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη επειδή και οι δύο ομάδες έχουν την Παρασκευή την τελευταία τους δραστηριότητα για τους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ.

Στην Pro B των ανδρών ο Γιώργος Φραγκούλης πήρε ξανά θέση βασικού στην Μπαγιάρ, αλλά παρά την καλή του προσπάθεια δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό. Στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής το κλαμπ του Αρζεντάν αντιμετώπισε εντός έδρας τη Νις Καβιγκάλ και παραχώρησε ισοπαλία με 3-3. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών το 2009 υπέστη δύο ήττες στα ατομικά του παιχνίδια.

Αρχικά βρέθηκε απέναντι στον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, τον οποίο θυμίζουμε ότι ως αθλητή του Ολυμπιακού συνάντησαν τον Νοέμβριο στην Α1 κι άλλοι πρωτοκλασάτοι Έλληνες αθλητές. Ο Φραγκούλης ήταν ανταγωνιστικός ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ. Στο επόμενο παιχνίδι του έχασε 3-2 σετ από τον Κινέζο Ντιαν Γιανγκ Γουάνγκ. Η Μπαγιάρ βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Η 9η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου διεξάγεται επίσης την προσεχή Κυριακή.

Στην Pro B των γυναικών η Παρί ΤΤ υποδέχτηκε για την 6η αγωνιστική τη Σίλτιγκιμ. Διατήρησε το αήττητο, αλλά έφερε ισοπαλία 3-3, που δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά της στο κυνήγι του τίτλου. Η Τόλιου ηττήθηκε στο πρώτο της ματς από τη Σέρβα Άννα-Μαρία Έρντελι με 3-0 σετ και στο φινάλε ξεπέρασε τη Ραχέλ Ασβάντεν από την Ελβετία με 3-1 σετ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Παρισιού παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, αλλά έχει ένα ματς περισσότερο από τη 2η Ετιβάλ (12 βαθμοί). Στην επόμενη αγωνιστική, την 7η, θα κάνει το ρεπό της για τον 1ο γύρο.

 

Τελευταία Νέα