Απέκλεισε την ΑΕΚ με σούπερ Μπουκοβίνα ο ΠΑΟΚ

Απέκλεισε την ΑΕΚ με σούπερ Μπουκοβίνα ο ΠΑΟΚ

bet365

Μετά την προ ημερών ισοπαλία τους για το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν ξανά για το κύπελλο με τον «δικέφαλο» του Βορρά να επικρατεί με 27-25 και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκλεψε την παράσταση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και έτσι οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν κλειστό του Βύρωνα με φόντο την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε φοβερή μέρα τον Πέτρο Μπουκοβίνα που είχε 22 επεμβάσεις σε σύνολο 43 σουτ των παικτών της ΑΕΚ και έτσι έφυγε με το «διπλό» και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, έχοντας μάλιστα αποκλείσει από νωρίς έναν από τους βασικούς διεκδικητές.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν έπαιξε καλά και παρά το γεγονός πως είχε σε καλό απόγευμα τον Γκατφί με 11 γκολ, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Μοιραίος ο Νικολαϊδης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 6 τέρματα, αλλά πολλά άστοχα σουτ από τα 6 μέτρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο διάστημα, καθώς προηγήθηκε ακόμη και με 6 γκολ (15-21) στο 45'. Η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεσή της στα τελευταία λεπτά, μείωσε ακόμη και στο γκολ, αλλά δεν είχε τον χρόνο να την ολοκληρώσει και έτσι γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό.

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 25-27
Τα πεντάλεπτα: 4-2, 4-5, 5-7, 8-10, 9-11, 11-13 (ημχ.), 12-16, 14-19, 15-21, 18-23, 21-25, 25-27
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 5, Δούγιας, Γεωργιάδης 2, Φάμπατς, Δημοσθένους, Νικολαϊδης 6, Αργυράκης, Εμμανουήλ, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Γκατφί 11, Γρηγοριάδης, Φίλης, Πλεχ, Στούμπης 1, Κουμαραδέλης.
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Αραμπατζής 2, Παλάσκας 6, Τσίλης 3, Νικολαϊδης, Κοκκώνης 2, Τσαμουρίδης 1, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 1, Αλβανός 6, Τσαναξίδης 5, Κωστακίδης, Καραγκιοζόπουλος, Τριανταφύλλου, Κεσίδης 1.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, Κόκκινη: 55:16 Κεσίδης (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 4/6-0/1.

Δηλώσεις
Αλέξης Αλβανός (δεξιός ίντερ ΠΑΟΚ): «Δείξαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με δυναμική και ξέραμε ότι έπρεπε να την περιορίσουμε. Περιμέναμε και κουρασμένη την ΑΕΚ, λόγω των γηπεδικών προβλημάτων. Πήραμε διαφορά ασφαλείας και την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Κρίμα που δύο μεγάλες ομάδες βρέθηκαν τόσο νωρίς στον θεσμό και κάποια αποχώρησε. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε».

Πέτρος Μπουκοβίνας (τερματοφύλακας ΠΑΟΚ): «Ξέραμε ότι ήταν ένας αγώνας χωρίς επιστροφή. Ήταν ένα ντέρμπι. Παίξαμε όπως έπρεπε και πήραμε μία σπουδαία πρόκριση».

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): «Δίκαια νίκησε ο ΠΑΟΚ. Εμείς χάσαμε πολλά σουτ από τα έξι μέτρα, ενώ δεν σταθήκαμε και καλά στην άμυνα. Πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματα μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Παίζουμε μόνο με την ψυχή μας. Χωρίς γήπεδο και προπόνηση ο αθλητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα προσπαθήσω να πείσω τους συμπαίκτες μου να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να βγάλουμε με αξιοπρέπεια την χρονιά. Υπάρχει ακόμα το πρωτάθλημα».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Για άλλο ένα ματς βγάζουμε MVP τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Είχαμε σήμερα τις ευκαιρίες μας να κερδίσουμε, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα έδειξε ψυχολογικά να ανεβαίνει από την περασμένη εβδομάδα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Σάββατο τον Διομήδη».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα