Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων 2016

Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων 2016

Μια σειρά από αλλαγές στη διεξαγωγή των αγώνων του 2016 κατέθεσε στη διάρκεια της εισήγησης του το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Μάρκος Καλούδης, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου της ΕΠΑΚΑΒ (Επιτροπή Ανάπτυξης Κλασικού Αθλητισμού στη Βάση).

Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων 2016

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση γίνεται αυστηρότερο το όριο συμμετοχής στα 5.000 μ., με δυνατότητα επίτευξης τόσο την προσεχή όσο και την προηγούμενη χρονιά και επιπλέον μπορούν να πετύχουν όριο πρόκρισης και σε παραπλήσια αγωνίσματα. Στην ίδια πρόταση απαγορεύεται η συμμετοχή σε κάθε αθλητή και αθλήτρια χωρίς τα όριο.

 

Παράλληλα το όριο υψηλής πριμοδότησης στους διασυλλογικούς αγώνες Α/Γ (για την βαθμολόγηση των σωματείων) αποσυνδέεται από το όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι χαμηλότερο.

 

Στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών δεν θα γίνεται προκριματικός σε αγωνίσματα κονίστρας, αν ο αριθμός των αθλητών δεν ξεπερνά τους 14 (μέχρι τώρα είναι 12).

 

Από το 2016 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών η λειτουργία της αίθουσας κλήσης θα προσαρμοστεί στις διεθνείς προδιαγραφές, προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτές οι αθλητές μας, που μετέχουν ή θα αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσαρμογής.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών από τα σωματεία, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της αποχής, η ΕΠΑΣ πρότεινε από το 2017 να παρθούν μέτρα κυρώσεων στα σωματεία που δηλώνουν ανεξέλεγκτα αθλητές.

Στο πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ο διευθυντής αγώνων του ΣΕΓΑΣ Ανδρέας Γκόγκας παρουσίασε τους αγώνες που διοργανώνει η ομοσπονδίας, αλλά και τους τοπικούς αγώνες με την ευθύνη των ΕΑΣ.

 

Την σημασία της δραστηριοποίησης των ΕΑΣ στην προσπάθεια προώθησης του προγράμματος Kids Athletics στάθηκε το μέλος της Ανάπτυξης Στέφανος Ματάκης, ο οποίος παρουσίασε την σημαντική απήχηση που είχε το πρόγραμμα τη χρονιά που πέρασε.

Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν οι ακαδημίες των σωματείων με στόχο την μετάβαση τους στο αγωνιστικό κομμάτι, παρουσίασε το μέλος της Ανάπτυξης Δημήτρης Ορφανόπουλος.

 

Για τους αγώνες δρόμου και Βουνού μίλησε το μέλος της διοίκησης Γιάννης Μαμουζέλος και την ένταξη περιφερειακών και τοπικών αγώνων στο καλεντάρι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ο Θανάσης Ράπτης.

Το πρωινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον τεχνικό Ανάπτυξης Χρήστο Χρυστοστομίδη, ο οποίος παρουσίασε τα έξοδα και τις δαπάνες των αγώνων και το σύστημα πριμοδότησης.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών της ΕΠΑΚΑΒ, οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ και οι τεχνικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του αθλητισμού. 

 

 

Best of internet