Οι βραβεύσεις του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού

Gazzetta team
Οι βραβεύσεις του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού

bet365

Τους αθλητές που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε σε όλες τις κατηγορίες βράβευσε ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, στο ξενοδοχείο OASIS.

Πολλοί φίλοι του στίβου τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη εκδήλωση, στην διάρκεια της οποίας έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις.

«Ο ΣΦΚΑ ευθύνεται που έγινα πρόεδρος, καθώς ως μέλος του βρέθηκα κοντά στο στίβο και τον αγάπησα», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος. Η Νικόλ Κυριακοπούλου βραβεύθηκε ως κορυφαία γυναίκα του 2015 καθώς κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου στο επί κοντώ, «Ηταν Πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα, οπότε τέτοια βραβεία είναι πολύ σημαντικά για εμάς . Μας βοηθάνε να προσπαθούμε και να κυνηγάμε ανάλογες και καλύτερες επιδόσεις», είπε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Περικλή Ιακωβάκη, για την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά του στον στίβο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Στο βραβείο που παρέλαβε ο Περικλής Ιακωβάκης υπάρχει και το νούμερο συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του.

«Η πρώτη φορά που βρέθηκα ανάμεσα σας ήταν το 1995 ως παίδας τότε. Ευχαριστώ για όλα αυτά χρόνια», είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος έκανε γνωστό πως θα γίνει μέλος του ΣΦΚΑ.

Κορυφαίος αθλητής τιμήθηκε ο Αντώνης Μάστορας, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, καθώς βρίσκεται στο Σλίβεν για προετοιμασία και το βραβείο του παρέλαβε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης και η Γεωργία Στεφανίδη αναδείχθηκαν κορυφαίοι για την κατηγορία των Νέων. Την αθλήτρια του επί κοντώ, που σπουδάζει στις ΗΠΑ εκπροσώπησε η μητέρα της Ζωή Βαρέλη.

Κορυφαία στην κατηγορία των Νεανίδων ήταν η Αναστασία Μαρινάκου, τέταρτη το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 1.500 μέτρα. Ο Γιάννης Κυριαζής, κορυφαίος Εφηβος του 2015 δεν ήταν στην εκδήλωση, καθώς ζει και σπουδάζει στο Τέξας, ωστόσο παρόντες ήταν ο προπονητής και πατέρας του Θωμάς Κυριαζής και η μητέρα του, που παρέλαβε το βραβείο. Ο «χάλκινος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Εμμανουήλ Καραλής και η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αφροδίτη Μανιού, παρέλαβαν τα βραβεία για την κατηγορία των μικρών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, για την εκλογή του στο συμβούλιο της ΕΥρωπαικής Ομοσπονδίας στίβου, η Ιέρεια της αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων, Ρέα Μιχαλοπούλου- Σφήκα και ο δημοσιογράφος Κάρολος Σαργολόγος.

Κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία ΑΜΕΑ ήταν ο Τζον Φερνάντες και η Δήμητρα Κοροκίδα και κορυφαίος στην κατηγορία βετεράνων Βασίλης Μαγγανάς.

Κατηγορία Ανδρών–Γυναικών
Ανδρας: Αντώνης Μάστορας (Υψος - Γ.Σ. Ηρακλής Θες/νίκης) - 2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.
Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

Γυναίκα: Νικολέττα Κυριακοπούλου (επί κοντώ - ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 Ρόδου) - 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο, Νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond Leage.
Προπονητής: Μανώλης Καραγιάννης

Κατηγορία Νέων
Νέος Ανδρας: Μιχαήλ Αναστασάκης (Σφυροβολία- Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος)- 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών στο Ταλίν
Προπονητής: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου

Νέα Γυναίκα: Γεωργία Στεφανίδη (Επί κοντώ - ΓΣ Κηφισιάς)- 11η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στο Ταλίν.
Προπονητής: Βασίλης Μεγαλοοικονόμου

Κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων
Εφηβος: Γιάννης Κυριαζής (Ακοντισμός - ΟΦΚΑ Οδυσσέας): 4ος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε-Ν στην Εσκιλστούνα
Προπονητής:Θωμάς Κυριαζής

Νεάνιδα: Αναστασία Μαρινάκου (1.500 μ./3.000 μ. -ΓΕΑ Τρικάλων) - 4η στα 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε-Ν στην Εσκιλστούνα
Προπονητής: Χρήστος Παπαχρήστος

Κατηγορία Παίδων - Κορασίδων
Παίδας: Εμμανουήλ Καραλής (Επί κοντώ- Γ.Σ Κηφησιάς ) - 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ στο Κάλι
Προπονητής: Βασίλης Μεγαλοοικονόμου

Κορασίδα: Αφροδίτη Μανιού (Ακοντισμός- ΟΦΗ )- 13η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Π-Κ στο Κάλι

Προπονητής: Γιάννης Αντωνακάκης

Κατηγορία βετεράνων αθλητών
Βασίλης Μαγγανάς, Ρίπτης: Χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του, και δύο αργυρά, ένα στην σφύρα και ένα στο βαρύ όργανο.

Κατηγορία ΑΜΕΑ

Τζον Φερνάντες: Χρυσό μετάλλιο με Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην σφαίρα ανδρών, κατηγορία F53, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPC 2015 στην Ντόχα

Προπονητής:Πέτρος Λιάτσος

Δήμητρα Κοροκίδα: Χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα γυναικών, κατηγορία F53, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPC 2015 στην Ντόχα.

Προπονήτρια: Αθηνά Χατζηστύλη

Λοιπές βραβεύσεις


Παναγιώτης Δημάκος: Αντιπρόςδρος ΣΕΓΑΣ, μέλος του ΣΦΚΑ και μέλος στο Δ.Συμβούλιο της ΕΑΑ.

Περικλής Ιακωβάκης: Για την προσφορά του στον Κλασικό αθλητισμό της χώρας μας

Κάρολος Σαργολόγος (Δημοσιογράφος): Για την μακροχρόνια ενασχόληση του με τον Κλασικό αθλητισμό.

Ρέα Μιχαλοπούλου- Σφήκα:Ιέρεια της αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τελευταία Νέα