Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

O ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, Σέβεριν Λούθι σε συνέντευξη του αποκαλυψε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ του είχε ζητήσει να γίνει βασικός προπονητής του, με τον ίδιο να αδυνατεί να δεχτεί την πρόταση. 

Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

Με τον Στέφαν Έντμπεργκ να αποχωρεί από το προπονητικό τιμ του «Βασιλιά» και το κενό του να καλύπτει ο Ιβάν Λιούμπιτσιτς, ο Λούθι τόνισε: «Γνωρίζαμε από το καλοκαίρι πως ο Στέφαν θα αποχωρούσε από την ομάδα στο τέλος του έτους, λόγω των ταξιδιών που πρέπει να κάνει. Οι δύο σεζόν που έμεινε μαζί μας πήγαν πολύ καλά, ο Ρότζερ είναι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω αν είναι πιο επιθετικός μετά τη συμβολή του Στέφαν, αλλά σίγουρα δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ως επιθετικός παίκτης, ο Έντμπεργκ τον ενθάρρυνε να κάνει το ίδιο. Είχαν μια φανταστική σχέση, ο Έντμπεργκ ήταν το είδωλό του όταν ήταν μικρός.»

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος χρέη βασικού προπονητή ο Λούθι είπε: «Μιλήσαμε αρκετά γι' αυτό, αλλά δεν ήταν ιδανικό για μένα. Φέτος ήμουν με τον Ρότζερ για 200 μέρες περίπου, αλλά αν ήμουν ο βασικός του προπονητής, θα έπρεπε να μείνω κοντά του για 40 εβδομάδες. Όσο έχω το Davis Cup, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης, όταν ο Ρότζερ συνεργάζεται με περισσότερους ανθρώπους μένει σε μια εγρήγορση.»

Τέλος, σχολιάζοντας την επιλογή του Ιβάν Λιούμπιτσιτς επεσήμανε: «Ο Ιβάν ολοκλήρωσε την καριέρα του πριν από 3 χρόνια και έχει παίξει αρκετές φορές με τον Ρότζερ. Είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους προπονητές του, τον Έντμπεργκ τον Πολ Ανακόουν και Χοσέ Χιγέρας ή τον Τόνι Ροκ. Ζει στο Μόντε Κάρλο και μπορεί να έρχεται στην Ελβετία 2-3 μέρες την εβδομάδα αν θέλει. Έχει καλές σχέσεις με τον Ρότζερ. Ο στόχος είναι να αναπτύξει το παιχνίδι του, αλλά τις λεπτομέρειες. Δε νομίζω ότι θα τον κάνει να βγάζει backhand με τα δύο χέρια το 2016 (γέλια)!"

Best of internet