Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

Λούθι: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να είμαι ο βασικός του προπονητή»

O ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, Σέβεριν Λούθι σε συνέντευξη του αποκαλυψε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ του είχε ζητήσει να γίνει βασικός προπονητής του, με τον ίδιο να αδυνατεί να δεχτεί την πρόταση. 

Με τον Στέφαν Έντμπεργκ να αποχωρεί από το προπονητικό τιμ του «Βασιλιά» και το κενό του να καλύπτει ο Ιβάν Λιούμπιτσιτς, ο Λούθι τόνισε: «Γνωρίζαμε από το καλοκαίρι πως ο Στέφαν θα αποχωρούσε από την ομάδα στο τέλος του έτους, λόγω των ταξιδιών που πρέπει να κάνει. Οι δύο σεζόν που έμεινε μαζί μας πήγαν πολύ καλά, ο Ρότζερ είναι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω αν είναι πιο επιθετικός μετά τη συμβολή του Στέφαν, αλλά σίγουρα δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ως επιθετικός παίκτης, ο Έντμπεργκ τον ενθάρρυνε να κάνει το ίδιο. Είχαν μια φανταστική σχέση, ο Έντμπεργκ ήταν το είδωλό του όταν ήταν μικρός.»

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος χρέη βασικού προπονητή ο Λούθι είπε: «Μιλήσαμε αρκετά γι' αυτό, αλλά δεν ήταν ιδανικό για μένα. Φέτος ήμουν με τον Ρότζερ για 200 μέρες περίπου, αλλά αν ήμουν ο βασικός του προπονητής, θα έπρεπε να μείνω κοντά του για 40 εβδομάδες. Όσο έχω το Davis Cup, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης, όταν ο Ρότζερ συνεργάζεται με περισσότερους ανθρώπους μένει σε μια εγρήγορση.»

Τέλος, σχολιάζοντας την επιλογή του Ιβάν Λιούμπιτσιτς επεσήμανε: «Ο Ιβάν ολοκλήρωσε την καριέρα του πριν από 3 χρόνια και έχει παίξει αρκετές φορές με τον Ρότζερ. Είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους προπονητές του, τον Έντμπεργκ τον Πολ Ανακόουν και Χοσέ Χιγέρας ή τον Τόνι Ροκ. Ζει στο Μόντε Κάρλο και μπορεί να έρχεται στην Ελβετία 2-3 μέρες την εβδομάδα αν θέλει. Έχει καλές σχέσεις με τον Ρότζερ. Ο στόχος είναι να αναπτύξει το παιχνίδι του, αλλά τις λεπτομέρειες. Δε νομίζω ότι θα τον κάνει να βγάζει backhand με τα δύο χέρια το 2016 (γέλια)!"

Best of internet