Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μερούσης

Gazzetta team
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μερούσης

bet365

Ο Χριστόφορος Μερούσης εξασφάλισε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά τα αλλαγή των ορίων από την ΙΑAF.

Ξεκίνησε το μαραθώνιο γιατί έψαχνε να βρει μια νέα πρόκληση. Τα 3.000 μ. στιπλ δεν αποτελούσαν πλέον για εκείνον το αγώνισμα που θα του έδινε το κάτι παραπάνω.

Κάπως έτσι τον Απρίλιο του 2012 ο Χριστόφορος Μερούσης βρέθηκε να κάνει τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας του. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλοι οχτώ. Ο …νέος στο αγώνισμα αθλητής από την Πέμπτη το απόγευμα είναι ο 15ος Έλληνας αθλητής που εξασφαλίζει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η απόφαση της IAAF να αλλάξει σε ορισμένα αγωνίσματα τα όρια συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη, εξασφάλισε στον Μερούση το πολυπόθητο «εισιτήριο». Και αυτό χάρη στο 2.19.00 που είχε πετύχει την Άνοιξη στο Αμβούργο.

«Έχασα την μπάλα έψαχνα να βρω αν είναι κάποιος μου κάνει πλάκα», είπε ο αθλητής για την πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε πως έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στο Ρίο.


«Κοιτάω πίσω και βλέπω μια διαδρομή 20 χρόνων στη διάρκεια της οποίας είχα όνειρο ζωής τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα πάλευα να είμαι κοντά στους στόχους μου, ποτέ δεν ήξερα όμως αν θα τους πετύχω. Κάποιες φορές έβλεπα τα όνειρα μου να απομακρύνονται. Τώρα ήρθε αυτό το Χριστουγεννιάτικο δώρο», είπε ο αθλητής από την Χίο και συμπλήρωσε: «Από την άλλη σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι. Θα μπορούσα να είχα την επίδοση του Βερολίνου (2.19.02) και τώρα να αναρωτιόμουν πως χάθηκε μια τέτοια ευκαιρία».


Για τον Μερούση από σήμερα κιόλας ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς αλλάζει. Πλέον δεν έχει την υποχρέωση να κάνει άλλο αγώνα, αλλά αντίθετα μπορέι να συνεχίσει την προπόνηση του χωρίς άγχος. «Δεν θα τρέξω την Άνοιξη, άλλωστε τη φετινή χρονιά έχω κάνει τρεις μαραθωνίους. Είμαι αρκετά ζορισμένος και από την πίεση της προπόνησης και από την πίεση της επίτευξης ορίου. Χρειάζομαι ξεκούραση. Πλέον η προπόνηση αλλάζει προγραμματισμό. Θα ρίξω λίγο ένταση κι έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά. Στη διάρκεια της θερινής περιόδου θα πάρω μέρος σε διοργανώσεις στον στίβο, τόσο στα 10.000 μ. ίσως και στα 5.000 μ.», είπε ο Μερούσης.


Για τον αθλητή του Σταύρου Καρρέ αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. «Το 2004 είχα πιστέψει ότι μπορώ να πιάσω το όριο για τους Αγώνες της Αθήνας στα 3.000 μ. στιπλ, δεν τα κατάφερα», κατέληξε.

 

Τελευταία Νέα