Τι είπαν τα κορίτσια της εθνικής μετά τη νίκη επί της Γερμανίας

Gazzetta team
Τι είπαν τα κορίτσια της εθνικής μετά τη νίκη επί της Γερμανίας

bet365

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών σχολίασαν την ευρεία νίκη το παιχνίδι με τη Γερμανία στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» το απόγευμα της Τρίτης. Το συγκρότημα του Σάκη Κεχαγιά επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση και σκορ 21-1.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης της World League. Αυτήν ήταν η 15η νίκη της Εθνικής μας απέναντι στη γερμανική ομάδα και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη σε έκταση.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, οι Ελληνίδες παίκτριες τόνισαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανταποκριθούν στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, ενώ μίλησαν και για την προετοιμασία της προηγούμενης εβδομάδας στο Καρπενήσι. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ελένη Ξενάκη

«Στόχος για μένα που βρίσκομαι σε αυτήν την ηλικία είναι αρχικά να βρίσκομαι στην ομάδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου. Θα βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω κι από εκεί και πέρα, για την ομάδα αρχικός στόχος σ αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η οχτάδα και μακάρι να έχουμε και ένα μετάλλιο.Φυσικά θα θέλαμε και το πρώτο, ώστε να περάσουμε απευθείας στην Ολυμπιάδα χωρίς να χρειαστεί να συμμετέχουμε σε προολυμπιακό τουρνουά. Το παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για μας. Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη προετοιμασία στο Καρπενήσι. Μπορέσαμε και κάναμε πράξη αυτά που δουλέψαμε. Στα κομμάτια που εστιάσαμε, νομίζω η ομάδα φάνηκε καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη».

Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Βγήκαν κάποια πράγματα που δουλέψαμε στην προετοιμασία μας στο Καρπενήσι την προηγούμενη εβδομάδα και κυρίως το παιχνίδι στην κόντρα. Ξέραμε ότι θα είναι ένας αγώνας που θα ευνοήσει αυτό το είδος παιχνιδιού, οπότε προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε κάνει στην προετοιμασία. Νομίζω πήγαμε καλά. Σίγουρα η Γερμανία δεν είναι ένας αντίπαλος για ασφαλή συμπεράσματα, μια και η δυναμικότητα της είναι πολύ χαμηλή ,αλλά πάνω σε κάποιες ειδικές αρχές που δουλέψαμε, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Φυσικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Είμαστε τώρα σε ένα διάστημα που έχουμε «χτίσει» σε θέματα φυσικής κατάστασης. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου τον Ιανουάριο είναι πολύ περιορισμένο. Στο Καρπενήσι εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για μας η κάθε μέρα είναι σημαντική. Για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο ρεαλιστικός στόχος ,που σε κάποιους μπορεί να φαίνεται μακρινός, είναι πραγματικά ότι καλύτερο, γιατί όταν από μια τέτοια διοργάνωση κρίνεται η πρόκριση στην Ολυμπιάδα πρέπει να πηγαίνεις εκεί στοχεύοντας στην πρόκριση. Είμαστε η Εθνική Ελλάδος. Μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες αλλά και ιστορία. Από κει και πέρα μπορεί να είναι κάτι που φαίνεται μακρινό αλλά με πάρα πολύ δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη

«Στόχος μας πρώτα από όλα, για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, είναι να περάσουμε στην τετράδα και από κει αν μπορέσουμε, να περάσουμε στο μεγάλο τελικό και γιατί όχι, να κατακτήσουμε το χρυσό που δίνει και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Μακροπρόθεσμα, έτσι κι αλλιώς, έχουμε θέσει ως στόχο την πρόκριση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτό είναι που θέλουμε. Αυτό είναι που επιδιώκουμε και για αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα συγκεντρωμένα, ώστε να μπορέσουμε να το κατακτήσουμε. Στον ένα μήνα που έχουμε μπροστά μας, θα δουλέψουμε κάποια κομμάτια που θέλουμε και θεωρώ ότι και με λίγη τύχη έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να ξαναγυρίσουμε σε μια μεγάλη επιτυχία. Στο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία ήμασταν αρκετά καλές, χωρίς να έχω πλήρη εικόνα του αγώνα στο λιγότερο και στον παραπάνω. Ήμασταν καλές σε αυτά που δουλέψαμε και κυρίως στην κόντρα όπου βγήκαν κάποια πράγματα από αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Σίγουρα έγιναν λάθη αλλά με το χρόνο πιστεύω πως θα τα διορθώσουμε.»

Ελευθερία Πλευρίτου

«Δουλέψαμε κάποια πράγματα στο Καρπενήσι την προηγούμενη εβδομάδα που κάναμε την προετοιμασία μας. Αυτά πάνω στα οποία δουλέψαμε, βγήκαν εύκολα στο παιχνίδι με τη Γερμανία, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, γιατί αυτό ήταν το πιο βατό παιχνίδι και όλα ήταν πιο απλά για εμάς. Συνεχίζουμε την προετοιμασία και κοιτάμε τον επόμενο στόχο που είναιοι αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και πολύ ταλέντο. Όλες οι κοπέλες έχουμε διάθεση να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα. Βλέπουμε τα παιχνίδια ένα ένα, αρχής γενομένης από αυτά του ομίλου. Σίγουρα θέλουμε να μπούμε στην τετράδα και από εκεί και πέρα όλα γίνονται».

Ελένη Κούβδου

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Εμείς, στον αγώνα κόντρα στη Γερμανία δοκιμάσαμε κάποια πράγματα που δουλεύαμε στο Καρπενήσι εδώ και μια βδομάδα.Για μας είναι προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Βελιγράδι και θεωρώ ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα όσον αφορά την πρόκριση στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ. Από το Φεβρουάριο που είναι η επόμενη αγωνιστική του Γουόρλτ Λιγκ θέλουμε μόνο νίκες, ώστε να προκριθούμε για τα τελικά και αυτής της διοργάνωσης που γίνονται τον Ιούνιο στη Σαγκάη».

Άλκηστις Αβραμίδου

«Στόχος μας είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Γι’ αυτό δουλεύομε, κάνουμε τόσες ώρες προπόνηση. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το παιχνίδι μας έδωσε το περιθώριο να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα, τα οποία τα κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Καρπενήσι. Να δούμε τις αδυναμίες μας, αλλά και τα δυνατά μας σημεία. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πηγαίνουμε κοιτάζοντας τα παιχνίδια ένα ένα, και ευελπιστώ ότι η ομάδα θα είναι πανέτοιμη. Θα προτιμούσα να πάμε απευθείας από το Ευρωπαϊκό στην Ολυμπιάδα γιατί έχουμε ξαναπεράσει από το Προολυμπιακό τουρνουά και είναι ψυχοφθόρος διαδιακασία. Εκτός του ότι είναι ένα παιχνίδι, υπάρχει μεγάλο άγχος και σημαντικό ρόλο παίζει η ημέρα και ο αντίπαλος. Έχουμε άλλες 3-4 εβδομάδες για δουλειά,τα κεφάλια κάτω για να είμαστε έτοιμες».

Χρυσή Διαμαντοπούλου

«Σίγουρα το παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία ήταν εύκολο αλλά δεν παύει να είναι σημαντικό για την προπόνηση μας. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο προετοιμασίας οπότε όσο περισσότερα παιχνίδια έχουμε, τόσο το καλύτερο για μας για το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και τη συνέχεια που θα έχουμε».

Μαργαρίτα Πλευρίτου

«Σίγουρα ο στόχος είναι η κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, διότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Από εκεί και πέρα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Πάμε πρώτα για το Ευρωπαϊκό και μετά για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ. Κάθε αγώνας είναι μια προπόνηση αλλά πάμε πάντα για τη νίκη».

Χριστίνα Κώτσια

«Την προηγούμενη εβδομάδα, στην προετοιμασία που κάναμε στο Καρπενήσι, δουλέψαμε κάποια καινούργια πράγματα σαν ομάδα και στον αγώνα παίξαμε σαν «ένα σώμα». Πιστεύω πως κάναμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής. Είμαστε χαρούμενες για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για το πως δούλεψε η ομάδα. Στόχος είναι η πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας και γι αυτό πορευόμαστε. Το θέλουμε πάρα πολύ».

 

Τελευταία Νέα