Σταματόγιαννης: «Μου έδωσαν σκεύασμα με αναβολικά!»

Gazzetta team
Σταματόγιαννης: «Μου έδωσαν σκεύασμα με αναβολικά!»

bet365

Επιστολή - βόμβα του πρωταθλητή της σφαιροβολίας Μιχάλη Σταματόγιαννη - ο οποίος πιάστηκε ντοπαρισμένος - με την οποία κατηγορεί συγκεκριμένο άτομο ότι του έδωσε συμπλήρωμα διατροφής που περιείχε αναβολική ουσία!

Ο Σταματόγιαννης αναφέρει ότι στον έλεγχο που πιάστηκε θετικός είχε ζητήσει ο ίδιος να υποβληθεί και στη συνέχεια τονίζει πως ανακάλυψε ότι η στανοζολόλη υπήρχε μέσα σε ένα από τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούσε χωρίς να αναγράφεται και του είχε δώσει άτομο που κυκλοφορεί παντού στα γήπεδα του στίβου.

Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του δικαστικά μέχρι να αρθεί ο διετής αποκλεισμός του.

Αναλυτικά η επιστολή του: "«Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα». Με τη φράση αυτή του γνωστού Γάλλου συγγραφέα Albert Camus, επιθυμώ να προβώ στη σημερινή μου δήλωση, με μοναδικό σκοπό να λάμψει η αλήθεια και να ενημερωθεί το αθλητικό και μη κοινό της Ελλάδος σχετικά με τον προσωπικό μου αγώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Με βαθύτατη θλίψη αλλά συγχρόνως και με διακαή πίστη στη δικαίωσή μου, θα αναφερθώ στο χρονικό της τιμωρίας μου για διετή αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω χρήσης αναβολικής ουσίας. Στις 21 Μαΐου 2014, συμμετείχα στο Διεθνές Μίτινγκ Πατρών, όπου και έπιασα το όριο συμμετοχής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Καθότι όμως στο ως άνω Μίτινγκ δεν υπήρχε δυνατότητα ντόπινγκ κοντρόλ, αποφάσισα να συμμετάσχω στο Διεθνές Μίτινγκ Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα, στις 31 Μαΐου 2014, όπου και υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθώ σε ντόπινγκ κοντρόλ, όπερ και εγένετο. Δέον να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι στο κοντρόλ αυτό υποβλήθηκα με ιδία βούληση, ώστε να έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες όπου και είχα προκριθεί, ενημερώνοντας συγχρόνως και τον αρχιπροπονητή της Εθνικής ομάδας στίβου, κ. Ευαγγελόπουλο.

Έκπληκτος, λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου 2014, ενημερώθηκα ότι τα αποτελέσματα του ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκα έδειξαν ότι βρέθηκα θετικός στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον διετή αποκλεισμό μου από κάθε αθλητική δραστηριότητα, αρχής γενομένης της 21ης Ιουνίου 2014, ημέρα όπου ο ΣΕΓΑΣ απεφάνθη και εξέδωσε την ποινή μου.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο προσωπικός μου αγώνας δικαίωσης και εύρεσης της αλήθειας, καθότι ούτε το ήθος μου, το οποίο επί σειρά ετών έχει αποδείξει στην αθλητική κοινωνία της Ελλάδος, αλλά ούτε και η εν γένει προσωπικότητά μου, θα επέτρεπε ποτέ να προβώ στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα του ντόπινγκ κοντρόλ, απευθύνθηκα σε ένα εξειδικευμένο ιδιωτικό κέντρο αναλύσεων και συμβεβλημένο με το Ελληνικό Κράτος, όπου και τους παρέθεσα όλα τα συμπληρώματα διατροφής που ελάμβανα το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να αναλυθούν και ελεγχθούν. Πράγματι, ένα μήνα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2014, έλαβα τα αποτελέσματα της εν λόγω ανάλυσης, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένα εκ των συμπληρωμάτων διατροφής που ελάμβανα περιείχε την απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη, στην οποία είχα βρεθεί θετικός, χωρίς να αναγράφεται φυσικά στην ετικέτα του συμπληρώματος η εν λόγω απαγορευμένη ουσία. Θυμωμένος και αηδιασμένος λοιπόν, καθώς είχα πέσει θύμα του «κερδοφόρου» συστήματος που προωθεί απαγορευμένες ουσίες χωρίς να έχουν ουδεμία γνώση οι αθλητές και εις βάρος των, προσπάθησα να δικαιωθώ μέσω της νομικής οδού.

Δυστυχώς όμως, λόγω διαφόρων λανθασμένων χειρισμών και προτροπών του τότε δικηγόρου μου, η αλήθεια δεν έλαμψε ποτέ και ο προσωπικός μου αγώνας συνεχίστηκε, έχοντας να διαβώ δρόμο μοναχικό και δύσβατο. Αρχικά, με προέτρεψε να απευθυνθώ στον ΕΣΚΑΝ, ώστε να προβεί και αυτός σε ανάλυση του εν λόγω σκευάσματος. Η κίνησή μου αυτή αποδείχθηκε μη ενδεδειγμένη, διότι, χωρίς να το γνωρίζω εκείνη τη στιγμή βέβαια, ο ΕΣΚΑΝ δεν αποτελεί αρμόδιο φορέα για αναλύσεις συμπληρωμάτων αλλά για έλεγχο ούρων. Ως εκ τούτου, και όπως ήταν φυσικό, ο ΕΣΚΑΝ, μη έχοντας τα κατάλληλα μηχανήματα για ανάλυση συμπληρωμάτων διατροφής, δεν ανίχνευσε καμία απαγορευμένη ουσία στο εν λόγω σκεύασμα συμπληρώματος διατροφής. Δευτερευόντως, δυστυχώς ύστερα από πλημμελή χειρισμό του τότε δικηγόρου μου, απώλεσα κάθε προθεσμία προσφυγής κατά της ποινής που μου είχε επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ.

Εμμένοντας στην πλήρη αθωότητά μου και επιθυμώντας να προασπίσω όχι μόνο την αλήθεια αλλά και τον αθλητή και άνθρωπο Μιχάλη Σταματόγιαννη, απευθύνθηκα, μόνος μου πλέον, στον ΕΟΦ, ο οποίος αποτελεί τον αρμόδιο δημόσιο φορέα για ανάλυση σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, με σκοπό να προβεί και αυτός εκ νέου σε ανάλυση του εν λόγω συμπληρώματος διατροφής που είχα λάβει. Ύστερα από οκτώ μήνες αναμονής των αποτελεσμάτων, ενημερώθηκα με επίσημο έγγραφο του ΕΟΦ, ότι το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής περιείχε την απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του σκευάσματος, επιβεβαιώνοντας ως εκ τούτου το αποτέλεσμα του εξειδικευμένου ιδιωτικού κέντρου αναλύσεων και συμβεβλημένου με το Ελληνικό Κράτος στο οποίο είχα απευθυνθεί, και διαψεύδοντας συγχρόνως τα αποτελέσματα του ΕΣΚΑΝ, το οποίο δεν ήταν αρμόδιο για αυτή την ανάλυση.

Έχοντας στα χέρια μου το επίσημο έγγραφο του ΕΟΦ, προέβην σε μια τελευταία προσπάθεια απόδειξης της αθωότητάς μου, καταθέτοντας στον ΣΕΓΑΣ το εν λόγω έγγραφο, αιτούμενος επανάληψη της όλης διαδικασίας. Δυστυχώς, η απόφαση του ΣΕΓΑΣ ήταν να εμμείνει στην αρχική του απόφαση της διετούς τιμωρίας μου, απορρίπτοντας το αίτημά μου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα, με πικρό παράπονο, να αναφέρω ότι καθόλη τη διάρκεια του προσωπικού μου αγώνα, δεν ένιωσα τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ και θεωρώ ότι δεν στάθηκε στο ύψος του, τιμωρώντας τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος στη σφαιροβολία. Έναν πρωταθλητή, ο οποίος όχι μόνο ποτέ δεν έπληξε και έθιξε τον ΣΕΓΑΣ με το ήθος και προσωπικότητά του, αλλά αντιθέτως προσέφερε μεγάλες τιμές και μετάλλια στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου με τον αδιάκοπο αγώνα του.

Σκοπός που προέβην στο σημερινό δελτίο τύπου δεν είναι να απολογηθώ αλλά να ενημερώσω τον αθλητικό κόσμο, και ιδίως αυτόν του στίβου, για την όλην αλήθεια και για τον αγώνα που δίνω για να δικαιωθώ. Συνεχίζω να νιώθω τον εν γένει κόσμο του στίβου ως οικογένειά μου. Στη ζωή μου έχω μάθει να μάχομαι και να διεκδικώ μέχρι τέλους ό,τι μου ανήκει, και εν προκειμένω η λάμψη της αλήθειας και η δικαίωσή μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους που με στήριζαν πάντα σε κάθε μάχη της ζωής και συνεχίζουν να με στηρίζουν σε αυτόν τον αγώνα. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι όσον αφορά για το εν λόγω σκεύασμα, το οποίο προμηθεύτηκα από άνθρωπο που συνδέεται όχι μόνο με το χώρο του στίβου αλλά και προσωπικά με αθλήτρια υψηλού επιπέδου και μπαινοβγαίνει ανενόχλητος καθημερινά στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδος, πουλώντας διάφορα σκευάσματα, ο δρόμος της αλήθειας συνδέεται άρρηκτα με την νομική οδό.

Η υπόθεση πλέον θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, μέσω του δικηγόρου μου, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο, όπου και πιστεύω ακράδαντα ότι την πλήρη και εμπεριστατωμένη καθοδήγησή του θα δικαιωθώ και θα απαλειφθεί πλήρως η αποκατάσταση του ονόματός μου και η ηθική βλάβη, την οποία υφίσταμαι εδώ και ενάμιση χρόνο, ευχόμενος να έχω πλέον την ομοσπονδία στο πλευρό μου και όχι ως απλό θεατή".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα