Βαζαίος: «Έλεγα δώσ' του λίγο ακόμα... λίγο ακόμα, μην τα παρατάς!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Βαζαίος: «Έλεγα δώσ' του λίγο ακόμα... λίγο ακόμα, μην τα παρατάς!»

bet365

Ο Ανδρέας Βαζαίος, «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μ. μικτή ατομικής 25άρας πισίνας, στη Νετάνια του Ισραήλ μίλησε στο gazzetta.gr για τις σκέψεις του έως ότου ανέβει στο βάθρο.

Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, έσπασε 8 πανελλήνια ρεκόρ στο πλαίσιο της διοργάνωσης και έδωσε το «παρών» σε τρεις τελικούς. Ο τρίτος έμελλε να είναι και ο γλυκός!

«Προετοιμαστήκαμε γι αυτούς τους αγώνας και δόξα τω Θεό όλα πήγαν καλά. Δεν σκεφτόμουν να κάνω ούτε γρήγορους χρόνους, ούτε να πάρω τις πρώτες θέσεις, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να κάνω καλές κούρσες. Μετά από κάθε κούρσα φρόντιζα να κρατώ τα καλά και να διορθώνω τα αρνητικά. Το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι δυνατός. Σε τόσο σημαντικούς αγώνες δεν αισθάνεσαι την κούραση. Είχα κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και βλέποντας ότι απέδιδε στους αγώνες έπαιρνα κουράγιο να συνεχίσω. «Έλεγα δώσ' του λίγο ακόμα... λίγο ακόμα, μην τα παρατάς! Όσο κούραση και να υπάρχει δίνεις το 1000% των δυνάμεων σου», δήλωσε ο Ανδρέας Βαζαίος και πρόσθεσε για το πως ένιωσε όταν τερμάτισε:

«Για να πω την αλήθεια πέρασε αρκετή ώρα έως ότου καταλάβω ότι έχω πάρει την τρίτη θέση. Δεν έβλεπα στον πίνακα το όνομα μου. Η όραση μου είναι μία χαρά, αλλά έψαχνα και δεν το έβρισκα. Όταν πια κατάλαβα ότι είχα κερδίσει την τρίτη θέση δεν μπορώνα περιγράψω τη χαρά μου. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα και ικανοποίηση που νιώθεις. Γεγονός είναι ότι στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, αλλά δεν κρύβω ότι μου αρέσει πολύ η 25άρα πισίνα. Απο μικρός μου άρεσε, γι αυτό και επιλέξαμε να είναι ενδιάμεσος στόχος».

Κλείνοντας, ο ταλαντούχος κολυμβητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που τον στηρίζουν: «Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνέπεια καλής προετοιμασίας, γι αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία, την ομάδα μου, ΑΝΟ Αργυρούπολης, τους προπονητές μου: Βαγγέλη Κοζομπόλη, Αλέξανδρο Νικολόπουλο και Δημήτρη Αθυμαρίτη, τον γιατρό Αντωνακάκη, την φυσιοθεραπεύτρια Σούλα Θάνου και τον γυμναστή Αλέξανδρο Προβολισιάνο. Οι άνθρωποι αυτοί με πιστεύουν και δουλεύουμε μαζί προκειμένου να γίνομαι καλύτεορς. Τέλος, ευχαριστώ και το χορηγό μου την Arena».

 

Τελευταία Νέα