Σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν τον έλεγχο στο Ποσειδώνιο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν τον έλεγχο στο Ποσειδώνιο!

bet365

Πανικός προκλήθηκε από μερίδα κολυμβητών χθες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται το μίτινγκ «Αλεξάνδρεια». Ο λόγος ήταν η αιφνιδιαστική παρουσία των ελεγκτών του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Ο εθνικός φορέας τα τελευταία χρόνια δεν διενεργούσε ελέγχους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει περιθώριο έως το Μάρτιο προκειμένου να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς της WADA, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες θα έχουν φυσικά αντίκτυπο στη συμμετοχή των αθλητών της χώρας μας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Τι συνέβη στο Ποσειδώνιο; Έχανε ο προπονητής τον αθλητή και ο αθλητής τον προπονητή, με 3-4 κολυμβητές να αποσύρουν τελευταία στιγμή της συμμετοχή τους από τη διοργάνωση και να τρέπονται σε άτακτη φυγή...

Μάλιστα, κολυμβήτρια μεγάλου συλλόγου για να αποφύγει τον έλεγχο επικαλέστηκε σοβαρό τραυματισμό στη μέση και δήλωσε παράλυση από τη μέση και κάτω, γεγονός που κατά δήλωση της την έκανε να αδυνατεί να δώσει δείγμα ούρων.

Οι πληροφορίες την θέλουν να έχει υπογράψει την κλήτευση των ελεγκτών, προτού δηλώσει αδυναμία να δώσει δείγμα, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό αν προσκομίσει ικανοποιητικές αποδείξεις (γνωματεύσεις γιατρών και ιατρικές εξετάσεις), οι οποίες θα αποδεικνύουν την αδυναμία της να δώσει δείγμα η ποινή της θα είναι μειωμένη. Σημειώνεται ότι η περίπτωση εξαπάτησης του ΕΣΚΑΝ είναι μηδαμινή αφού τα τρία από τα εννέα μέλη του είναι έγκριτοι πανεπιστημιακοί γιατροί.

Το ΕΣΚΑΝ συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη (08/12) και αναμένεται να συζητηθούν εκτάκτως τα όσα συνέβησαν στο Ποσειδώνιο. Από κει και πέρα θα ενημερωθεί η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η πειθαρχική επιτροπή της οποία θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στην αθλήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το ΕΣΚΑΝ κρίνει ότι η ποινή που επιβλήθηκε δεν είναι ικανοποιητική έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών.

 

Τελευταία Νέα