26 Ιταλοί αθλητές τιμωρούνται λόγω ντόπινγκ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
26 Ιταλοί αθλητές τιμωρούνται λόγω ντόπινγκ!

bet365

Ντόμινο αποκαλύψεων παραβιάσεων των κανονισμών αντιντόπινγκ με πιο πρόσφατη αυτή της Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές αντιντόπινγκ ανακοίνωσαν διετή ποινή αποκλεισμού 26 αθλητών ανάμεσα τους ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης του τριπλούν, Φαμπίτσιο Ντονάτο και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Άντριου Χάουι, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν έδωσαν δείγμα σε έλεγχο που τους έγινε.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ (ΝΑDO) κατηγορεί τους 26 αθλητές είτε για άρνηση είτε για αποφυγή ελέγχου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα gazzetta dello Sport.

O Xάουι είχε κατατήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάλημα του 2006 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ένα χρόνο μετά, ενώ ο Ντονάτο είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν το 2012, και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ανάμεσα στους αθλητές είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μαραώνιο Ντανιέλε Μεούτσι.

Ήδη η αστυνομία του Τρέντο διενεργεί έλεγχο.

Κανείς εκ των κατηγορουμένων δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, το σκάνδαλο αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

 

Τελευταία Νέα