Στην ελίτ της ιστιοπλοΐας τα Star

Gazzetta team
Στην ελίτ της ιστιοπλοΐας τα Star

bet365

Στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοίας ανήκει πια το σκάφος Star. Το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ISAF στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης σε ειδική εκδήλωση που έγινε παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και κορυφαίων ιστιοπλόων του κόσμου, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με το πλήρωμά του Αντώνη Τσότρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ο καθιερωμένος κάθε χρόνο τελικός του Star Sailors League θα είναι εφάμιλλος του America’s Cup, του Volvo Ocean Race, του World Match Racing Tour και του Extreme Sailing Series! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον τα Star αναβαθμίζονται στο ανώτατο επίπεδο και θα γίνονται πολύ μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που θα στηρίζονται σε χορηγούς κολοσσούς.

Ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της ISAF Μάλκομ Πέιτζ, δύο φορές Ολυμπιονίκης, στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας καταγράφει τη σπουδαιότητα αυτής της απόφασης που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να αναδεικνύει τους καλύτερους ιστιοπλόους στα Star και στις ολυμπιακές κατηγορίες.

Αναλυτικά θα διεξάγονται διοργανώσεις σε πέντε ηπείρους και ο κάθε αγώνας ανάλογα τη σημασία του θα δίνει στους αθλητές που θα διακρίνονται και τους ανάλογους πόντους. Στην κορυφή θα είναι ο τελικός του Star Sailors League στις Μπαχάμες με 4.000 πόντους και χρηματικό έπαθλο 200.000 ευρώ και ακολουθούν τα grand slam σε Ελβετία και Γερμανία που θα δίνουν από 3.000 πόντους και 100.000 ευρώ χρηματικό έπαθλο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δίνει 2.500 πόντους και το ευρωπαϊκό 750.

Στον τελικό που θα διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο θα παίρνουν μέρος 20 σκάφη ιστιοπλόων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν στεφθεί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τα 12 καλύτερα σκάφη σύμφωνα με την βαθμολογία του ranking list και άλλα 8 που θα ορίζονται από τη διοργανώτρια αρχή και θα αφορά αθλητές είτε από τα Star, είτε από άλλες κατηγορίες αρκεί να είναι μεγάλα ονόματα που η παρουσία τους θα διαφημίζει τον τελικό.

Η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία κινητοποιήθηκε άμεσα με τη νέα τάξη πραγμάτων στην κλάση και άρχισε να συγκεντρώνει από τους ομίλους όλα τα παροπλισμένα σκάφη τύπου Star προκειμένου να τα επισκευάσει και να τα διαθέσει σε όσους αθλητές επιθυμούν να τρέξουν στην κατηγορία.

Ευνόητο είναι ότι ειδικευμένα στελέχη της ΕΙΟ θα ενημερώσουν τους ιστιοπλόους που θα ενδιαφερθούν, ενώ στόχος της ομοσπονδίας είναι να αναλάβει μελλοντικά τη διοργάνωση ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα, ακόμα και grand slam.

 

Τελευταία Νέα