Στο Μακροχώρι η ΆΕΚ για την ανατροπή

Στο Μακροχώρι η ΆΕΚ για την ανατροπή

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στο Μακροχώρι η ΆΕΚ για την ανατροπή

bet365

Η ΑΕΚ κοντράρεται αύριο (28/11, 20:00) με τον Φίλιππο στο Μακροχώρι με στόχο να ανατρέψει το 36-34 του πρωτου αγώνα. Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στο «ΔΑΚ Βικέλας» στον επαναληπτικό για την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ, στον ελληνικό «εμφύλιο» των φετινών ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ο Φίλιππος προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία, ακόμα και με ήττα έως δύο γκολ διαφορά με σκορ χαμηλότερο από το 34-36.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ για να είναι σίγουρη θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά ή με δύο τέρματα, εφόσον το σκορ είναι μεγαλύτερο του πρώτου αγώνα.

Με Σανίκη και Δημοσθένους
Για τους γηπεδούχους είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του αριστερού ίντερ Γρηγόρη Σανίκη που επιστρέφει μετά από ενάμιση περίπου μήνα, έχοντας χάσει τέσσερα παιχνίδια.
Ωστόσο και η ΑΕΚ θα έχει στην διάθεση της τον πίβοτ Βασίλη Δημοσθένους, ο οποίος απουσίασε λόγω τραυματισμού από το πρώτο παιχνίδι.

Ζωντανό στο διαδίκτυο
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Την ευθύνη της παραγωγής έχει η Πέλλα Τηλεόραση ενώ το ματς θα προβληθεί στην ιστοσελίδα www.verianet.gr . Επίσης, το ματς θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά, μαγνητοσκοπημένο, από την Πέλλα Τηλεόραση.

Η παράδοση λέει ΑΕΚ
Ο Φίλιππος έσπασε μία δυσμενή παράδοση στον Βύρωνα, αφού κέρδισε την ΑΕΚ μετά από 12 σερί ήττες, ωστόσο η «Ένωση» διατηρεί ακόμα το αήττητο στη Βέροια επί του Φιλίππου εδώ και έξι χρόνια από τις 9 Οκτωβρίου του 2010. Συγκεκριμένα έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τελευταία στην 6η αγωνιστική της Handball Premier με 33-26.

.«Είμαστε καλύτερη ομάδα»

Κώστας Τούτσης (προπονητής Φιλίππου): «Στο πρώτο ματς κερδίσαμε και πήραμε ένα μικρό προβάδισμα. Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα. Το ότι μας κέρδισε 12 ματς στην σειρά το δείχνει αυτό. Μας έχει κάνει πολλές φορές ζημιά στην Βέροια. Πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να κερδίσουμε, που είναι και ο στόχος μας, διότι αν μπούμε σε άλλη λογική με διαφορές μπορεί να μας οδηγήσει αλλού. Αγωνιστικά, είχαμε κάποια προβληματάκια όλη την εβδομάδα αλλά σε συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές προσπαθήσαμε να τα λύσουμε. Θεωρώ ότι τα περισσότερα παιδιά θα είναι στην διάθεσή μας. Περιμένω ένα κλειστό ματς, γιατί το πρώτο ήταν ανοιχτό με κακές άμυνες και μεγάλο σκορ. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα έρθει προετοιμασμένη στο αμυντικό κομμάτι και εμείς όλη την εβδομάδα προσπαθήσαμε να περιορίσουμε αυτή την κατάσταση. Αυτή την χρονική περίοδο είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς και με μια καλή προσπάθεια και συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι μας θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

«Θα χρειαστούμε τρία γκολ διαφορά»
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης, είπε: «Είναι σαφές ότι ο Φίλιππος έχει πλεονέκτημα, όμως πιστεύω ότι η πρόκριση θα είναι ανοιχτή και θα την διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Δεν θα είναι το ίδιο ματς με αυτό στο Βύρωνα. Και οι δύο ομάδες πιστεύω θα παρουσιαστούμε καλύτερες. Το σκορ είναι πολύ δύσκολο να είναι μεγαλύτερο από αυτό του πρώτου αγώνα, άρα με μία ανάγνωση, εμείς θα χρειαστούμε τρία γκολ διαφορά».

Ο δεξιός εξτρέμ Φιλίππου, Σάββας Καρυπίδης δήλωσε: «Η νίκη μας με δυο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτές τις ημέρες δουλέψαμε πάνω στα λάθη μας αλλά και στην τακτική και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Όπως στο πρώτο ματς έτσι και το Σάββατο, ευελπιστώ να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, με δυο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο, να γίνει διαφήμιση του χάντμπολ και ο καλύτερος να πάρει την πρόκριση».

Ο αριστερός ίντερ Φιλίππου, Γρηγόρης Σανίκης αποφάνθηκε: «Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Η ΑΕΚ θα έρθει πιο έτοιμη από ότι ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο και πιο πονηρό, αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι, το δεύτερο παιχνίδι από αυτό της Αθήνας. Έχουμε μια διαφορά γκολ που δεν λέει πολλά πράγματα και πρέπει να την υπερασπιστούμε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος για να πάρουμε την πρόκριση. Πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι, θα παίξουμε χωρίς ελλείψεις και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε την πρόκριση που την θέλουμε όλοι τόσο πολύ».

Μέτρα τάξης

Ογδόντα εισιτήρια θα πάρουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα εισέλθουν από την ανατολική είσοδο, όπως αποφάσισε η η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, μετά την σύσκεψη για τα μέτρα τάξης, ασφάλειας.

Η είσοδος των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας θα γίνει από την δυτική είσοδο έμπροσθεν του κυλικείου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑ Ημαθίας δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους φιλάθλους που δεν θα διαθέτουν εισιτήριο.

 

Τελευταία Νέα