Τα σχόλια των επτά προπονητών της Α1 Γυναικών

Gazzetta team
Τα σχόλια των επτά προπονητών της Α1 Γυναικών

bet365

Οι επτά τεχνικοί της Α1 Γυναικών μίλησαν για τους στόχους των ομάδων τους, αλλά και το πρωτάθλημα, η αυλαία του οποίου ανοίγει αύριο (10/10) με τρεις αγώνες.

Σοφία Ναϊσίδου (Νέα Ιωνία): «Εύχομαι οι ομάδες που απέμειναν να τερματίσουν και το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα στιγματίστηκε από την αποχώρηση της Ορμής, μιας ομάδας με δυναμική και επιτυχίες στο άθλημα. Λυπάμαι πολύ για αυτή την εξέλιξη και εύχομαι να βρουν τον τρόπο επανέλθουν γρήγορα στην μεγάλη κατηγορία.

Εμείς σαν Νέα Ιωνία συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ελληνίδες αθλήτριες, όπως κάνουμε τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά και να δίνουμε το βάρος στην ανάπτυξη των ακαδημιών.
Η ομάδα μου προετοιμάζεται πάντα με στόχο το νταμπλ, έχουμε ενισχυθεί, θεωρώ ότι διεκδικητές των τίτλων θα είναι επίσης ο ΠΑΟΚ και η Αναγέννηση Άρτας, δεν μου αρέσει όμως ότι οι τίτλοι θα κριθούν μόνο σε ένα-δύο δυνατά παιχνίδια».

Γρηγορία Γκόλια (ΠΑΟΚ): «Φυσικά ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι πάντα η κορυφή. Νομίζω ότι έχουμε κάνει αρκετές μεταγραφές. Έχουμε πιο ολοκληρωμένη ομάδα σε όλες τις θέσεις. Θεωρώ ότι εκτός της Νέας Ιωνίας και η Αναγέννηση Άρτας είναι ενισχυμένη. Νεαρή και ορεξάτη ομάδα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και οι νεοφώτιστές ομάδες θα κάνουν και αυτές την προσπάθεια τους. Γενικά οι ομάδες επιβάλλεται να ρίξουν το βάρος στις ακαδημίες για να επιβιώσουν με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δυσάρεστη είναι η αποχώρηση της Ορμής. Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο γυναικείο χάντμπολ. Για παράδειγμα στο μπάσκετ των ανδρών, που είναι και επαγγελματικό μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τους τίτλους δύο ομάδες».

Γιώργος Παναγιώτου (Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας): «Ο στόχος της ομάδα είναι η τετράδα της Α1 Γυναικών, όπως και πέρσι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε με την εμπειρία των παικτριών. Η ομάδα ενισχύθηκε με μεταγραφές με αρκετά… παράσημα στο άθλημα. Θα δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση και πιστεύω θα κατακτήσουμε τους στόχους μας. Για το πρωτάθλημα γενικότερα, οι συνθήκες είναι δύσκολες και η επιβίωση είναι το πρώτο μέλημα των Σωματείων».

Αλέξανδρος Ταρινίδης (Μέγας Αλέξανδρος): «Είναι μια νέα περίοδος για την ομάδα, θα στηριχτούμε στις υποδομές. Όλα τα κορίτσια είναι μαθήτριες Β’ και Γ’ Λυκείου. Υπάρχουν δύσκολες, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Σαν ιστορία ο Σύλλογος πρωταγωνιστεί πάντα. Ο στόχος είναι η πεντάδα που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γενικότερα το πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων Νέα Ιωνία, ΠΑΟΚ και στην δεύτερη ταχύτητα οι υπόλοιπες ομάδες»

Νίκος Γιώσκος (Αμύντας Αμυνταίου): «Εμείς κάναμε φέτος σημαντική ανανέωση. Θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία και να παντρέψουμε τις παλιές με τις νέες αθλήτριες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες αθλήτριες και στο μέλλον να στηριχτούμε σε αυτές. Η αποχώρηση της Ορμής είναι πλήγμα. Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν, όλες οι άλλες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Οι Σύλλογοι της περιφέρειας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα μεταξύ αυτών και την απώλεια των φοιτητριών, τις οποίες καρπώνονται εντός εισαγωγικών οι ομάδες των αστικών κέντρων. Είναι σημαντικό ότι δύο ομάδες της Φλώρινας βρίσκονται στην Α1 Γυναικών και μόνο το γεγονός αυτό δηλώνει με έντονο τρόπο ότι το άθλημα καλλιεργείται σε βάθος. Καλωσορίζουμε τον Φιλώτα στην μεγάλη κατηγορία και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σαφώς η παρουσία δύο ομάδων από την περιοχή έχει και θετικά και αρνητικά, αλλά κυρίως εδραιώνει το χάντμπολ στην πρώτη θέση στον αθλητισμό της Φλώρινας και αυτό είναι το σημαντικό».

Γιάννης Βαρελτζής (ΓΑΣ Καματερού): «Κάθε ομάδα που ανεβαίνει στην 1η κατηγορία έχει ως πρώτο στόχο να εδραιωθεί σε αυτή και να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά. Υπάρχει το υλικό, χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε μακροχρόνια προσπάθεια. Η Α2 και η Α1 δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Τα πράγματα είναι διαφορετικά, πρέπει να διαχειριστείς τα ταξίδια και ομάδες με μεγάλη εμπειρία στον χώρο. Είναι λυπηρό ότι θα συμμετέχουν 7 ομάδες, αλλά ο ανταγωνισμός υπάρχει. Είναι ευθύνη της Ορμής που τόσο αργά ενημέρωσε για την αποχώρηση της και δεν κατέστη δυνατό άλλη ομάδα να πάρει την θέση της από την Α2 Γυναικών».

Θεανώ Λιότσκα (Φιλώτας Φλώρινας): «Εμείς σαν πρώτη χρονιά θέλουμε να αποκομίσουμε εμπειρίες. Φυσικά στόχος είναι η παραμονή και αν τα καταφέρουμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο για την επόμενη χρονιά. Για εμάς το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Τα περισσότερα κορίτσια από το ρόστερ μας δεν έχουν την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας, όμως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο με τις ομάδες του δικού μας επιπέδου».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα