Βλάχος: «Στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει ξανά πρωτάθλημα και κύπελλο»

Gazzetta team
Βλάχος: «Στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει ξανά πρωτάθλημα και κύπελλο»

bet365

Με αφορμή τη σημερινή κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, οι εκπρόσωποι των σωματείων μίλησαν για τους στόχους των ομάδων τους και όλοι τους εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, το οποίο θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό από τη προηγούμενη χρονιά.

Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν ενώ εκθείασε την ποιότητα των ανταγωνιστών της ομάδας του. «Εύχομαι πρωτίστως σε όλες τις ομάδες υγεία και ευελπιστώ να έχουμε καλούς αγώνες με θέαμα. Εμείς σεβόμαστε τους ελληνικούς θεσμούς και τίτλους και ο στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ξέρουμε πως τα πάντα στην Ελλάδα κρίνονται στα πλέι οφ και γι'αυτό η ενίσχυση με ξένους παίκτες έγινε κυρίως για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Είναι θετικό πως ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει από πέρυσι και ομάδες όπως η Βουλιαγμένη, ο Παναθηναικός, ο Υδραϊκός και ο ΠΑΟΚ θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση».

Ο Τεό Λοράντος, που ανέλαβε το καλοκαίρι να καθοδηγήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού αποκάλυψε το πλάνο της διοίκησης με στόχο τη κορυφή. «Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει με μία ιδιαιτερότητα, την επιτυχία της Εθνικής Ανδρών το καλοκαίρι, η οποία ανεβάζει τον πήχη σε αγωνιστικό επίπεδο. Είμαι βέβαιος πως το προϊόν πρέπει να αναβαθμιστεί, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ελκυστικό καθώς έχει γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται με την πιο εύκολη έλευση ξένων παικτών. Όσον αφορά την ομάδα μου, ο Παναθηναϊκός στηρίζεται σε ένα νέο πλάνο, που πρέπει να έχει τη συνδρομή όλων. Ασφαλώς το πρώτο λόγο έχει η διοίκηση αλλά θέλουμε κοντά μας και τον κόσμο. Στόχος του συλλόγου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η επιτυχία του πρότζεκτ θα φανεί στο πόσο γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα».

Ο Κώστας Λούδης άλλαξε κι εκείνος με τη σειρά του στρατόπεδο και πλέον είναι κάτοικος Βουλιαγμένης. «Στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει και αρχής γενομένης αυτής της χρονιάς να επιστρέψει δυνατά στη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων. Προτεραιότητα μας είναι να βρεθούμε και στους δύο τελικούς. Σαν σύλλογος συνεχίζουμε τη παράδοση με την ένταξη νέων ταλαντούχων παιδιών από τις υποδομές μας, που με τους έμπειρους παίκτες θα συγκροτήσουν την ομάδα των επόμενων ετών.

Ο βασικός μας αντίπαλος παραμένει ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται μία ταχύτητα πάνω και έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα έχοντας στο ρόστερ του 3 ξένους πολίστες. Βέβαια έχει αβαντάζ πως διαθέτει και τον κορμό της Εθνικής. Υπάρχει ένα σύνολο ομάδων που θα διεκδικήσει πράγματα όπως εμείς και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν μεγάλες μάχες για την τελική κατάταξη. Σκοπός του ΝΟΒ είναι να κάνει πρωταθλητισμό».

523ty

Από πλευράς Υδραϊκού, της έκπληξης του περσινού πρωταθλήματος παρευρέθηκε ο προπονητής του συλλόγου, Δημήτρης Μαυρωτάς. «Ο σχεδιασμός της φετινής σεζόν διαφέρει με πέρυσι. Αποχώρησαν κάποιοι παίκτες μεγάλης ηλικίας και ενισχυθήκαμε με νέα παιδιά, που δουλεύουν με κέφι και όρεξη. Ο στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από τη προηγούμενη χρονιά».

Την πεποίθηση του πως ο ΑΝΟΓ θα παραμείνει εύκολα στη κατηγορία και θα χτίσει γερές βάσεις παρά την ανανέωση εξέφρασε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Τάσος Παπαναστασίου. «Χτίζουμε μία νέα ομάδα με νεαρούς παίκτες που στελεχώνουν τις μικρές Εθνικές ομάδες. Στον πάγκο θα είναι ο Μάκης Βολτυράκης και ο στόχος μας είναι να ξεμπερδέψουμε νωρίς με την παραμονή και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ευπρεπή παρουσία γίνεται. Θέλουμε να δουλέψουμε χωρίς άγχος ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες οι νεαροί παίκτες».

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αμφίρροπη μάχη με τη Βουλιαγμένη για το στέμμα του πρωταθλητή προέβλεψε ο μαέστρος του γυναικείου τμήματος του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης. «Περιμένω ένα καλύτερο πρωτάθλημα με υψηλό ανταγωνισμό και στόχο να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σκήπτρα του πρωταθλητή, αν και η μάχη θα είναι για ακόμη μία σεζόν αμφίρροπη με την ομάδα της Βουλιαγμένης να παραμένει πολύ καλή και ποιοτική.

Το πρώτο παιχνίδι με τον ΝΟΒ είναι στις 14 Νοεμβρίου οπότε θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να προλάβουν να ξεπεράσουν μερικές αθλήτριες μου τους τραυματισμούς που τις ταλαιπωρούν. Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του πρωταθλήματος και στο Final 4 Ευρώπης, όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τη σιγουριά της πως ο ΝΟΒ θα κοντράρει τον Ολυμπιακό επεσήμανε η προπονήτρια του γυναικείου τμήματος, Αλεξία Καμμένου. «Θα παλέψουμε με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο και τον θεωρώ φαβορί σε αυτή τη μάχη καθώς έχει ενισχυθεί με 2 ξένες παίκτριες και διατήρησε το δυνατό ρόστερ του. Η ομάδα μας θα πορευτεί με ένα συνδυασμό παλιών έμπειρων παικτριών και με νέων ταλαντούχων παιδιών, τα οποία θα χρειαστούν πίστωση χρόνου για να αποδώσουν.

Οι φιλοδοξίες μας είναι μεγάλες και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέρθουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Η προετοιμασία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και σε δύο εβδομάδες θα παίξουμε ένα τουρνουά με μία ιταλική ομάδα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ιδιαίτερο λόγω των διακοπών για τους αγώνες της Εθνικής αλλά αυτό που προέχει είναι περάσει στην Ολυμπιάδα για το καλό της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Το διάστημα που θα έχουμε τις διεθνείς μας θα δουλέψουμε και θα συγκεντρωθούμε για τη δύσκολη συνέχεια».

 

Τελευταία Νέα