Παγκόσμιο Φως από την Ελλάδα με την Ολυμπιακή Σύνοδο των ποιητών

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Παγκόσμιο Φως από την Ελλάδα με την Ολυμπιακή Σύνοδο των ποιητών

bet365

Ένας παγκόσμιος – ολυμπιακός θεσμός είναι στα σκαριά στην Ελλάδα της κρίσης. Κάθε τέσσερα χρόνια κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μέχρι την ημέρα παράδοση της στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο θα βρίσκονται στη χώρα μας ποιητές για μια Σύνοδο Ελεύθερου λόγου, η οποία θα τελείται στη Ζάκυνθο.

Στο νησί των ποιητών, θα αναπτύσσουν θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και θα αποτυπώνονται ανησυχίες και προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Στο γεγονός που έχει ήδη δρομολογηθεί και ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και του Πρόεδρου της Δημήτρη Αβούρη θα συμμετέχουν σημαντικοί ποιητές από όλο τον κόσμο στα πλαίσια του Ολυμπιακού πνεύματος.

Ποιητές με λόγο ελεύθερο θα ανάβουν μια παγκόσμια πνευματική φλόγα που θα συνοδεύει την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι την χώρα που έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα κείμενα των ποιητών και το κοινό ανακοινωθέν θα φτάσει σε όλη την ανθρωπότητα απαλλαγμένο από κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα.
Η επιλογή των ποιητών που θα παραβρίσκονται στην Σύνοδο θα γίνεται από πνευματικούς φορείς, προσωπικότητες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ήδη για την πρώτη Σύνοδο που θα γίνει τον Απρίλιο του 2016 θα συμμετέχουν ποιητές από 30 χώρες. Στην οργανωτική επιτροπή της Συνόδου συμμετέχουν προσωπικότητες Έλληνες και ξένοι που διαθέτουν το κύρος και την εμπειρία για την δημιουργία ενός τέτοιου θεσμού.

Για το όλο εγχείρημα έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την θεσμοθέτηση, γεγονός που όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση.

Φαίνεται ότι η Ελλάδα του Πνεύματος επίκαιρη παρά ποτέ αναλαμβάνει με αυτό το σημαντικό θεσμό τον πνευματικό της ρόλο που τόσο έχει σήμερα ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα.

Επίσης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τους διοργανωτές για την δημιουργία ενός Μουσείου Παγκόσμιας Ποιητικής Κληρονομιάς, στο οποίο, εκτός των άλλων, θα καταλήγει και το πρωτότυπο υλικό της κάθε Συνόδου των Ποιητών.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας η Σύνοδος αυτή, για να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και απ’ ότι πληροφορούμαστε ένα μεγάλο ξένο δίκτυο ενημέρωσης έχει αναλάβει να επικοινωνήσει το γεγονός σε διεθνές επίπεδο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα