Έφυγε για Ρίο η τετράκωπος

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Έφυγε για Ρίο η τετράκωπος

bet365

Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην τετράκωπο ανδρών άνευ πηδαλιούχου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 3η θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται αύριο στο Εγκεμπελέτ της Γαλλίας.

Η ελληνική βάρκα πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο (συνολικά 5 από τον μικρό τελικό) για το Ρίο. Πρώτη ήταν η βάρκα των ΗΠΑ με 5:53.45, δεύτερη η Λευκορωσία με 5:54.14 και τρίτη η Ελλάδα με 5:54.72. Την πρόκριση πήραν ακόμη οι Ρωσία και Ρουμανία ενώ στην 6η θέση και εκτός πρόκρισης έμεινε μόνο Ισπανία.


Αντίθετα, στο διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής κατέλαβαν την 6η και τελευταία θέση στον μικρό τελικό και ήταν το μόνο πλήρωμα που αποκλείστηκε από την πρόκριση . Έτσι θα επιδιώξει να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήρι» στην Λουκέρνη την άνοιξη του 2016.


Νωρίτερα, το πρωί το διπλό σκιφ ελ αβρών των γναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου πήραν την 3η θέση στον Γ΄τελικό και κατετάγησαν 15ες. Τέλος, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Ντούσκο-Πέτρου-Αντώνη-Βαρδάκα πήρε την 4η θέση στον Γ΄Τελικό και την 16η στη γενική.


Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πέφτει την Κυριακή με τον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ των γυναικών στις 14:15 ώρα Ελλάδας με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο της Παγκόσμιας διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα