Aπροσδόκητος αποκλεισμός για τον Μr. Ippon

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aπροσδόκητος αποκλεισμός για τον Μr. Ippon

bet365

O Ηλίας Ηλιάδης αποκλείστηκε πρόωρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο που διεξάγεται στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ηλιάδης, ο οποίος για πρώτη φορά από το 2010 δεν βρέθηκε επικεφαλής σε κάποιο από τα τέσσερα προκριματικά γκρουπ, έπεσε θύμα της κατάρας που τον θέλει να μην φτάνει στο μετάλλιο όταν αγωνίζεται στο γ` γκρουπ των -90 κιλών.

Ο Mr. Ippon, ο οποίος έχει στην κατοχή του έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στη φάση των «32» ηττήθηκε στο Golden Score από τον Οτγκόνμπααταρ Λκαγκβασουρέν και για πρώτη φορά μετά το 2009 έμεινε εκτός βάθρου νικητών.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος μέσα στη χρονιά έκανε ελάχιστους αγώνες λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχει στο χέρι, στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Ελβετό Σιρίλ Γκρόσκλάους, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον 22χρονο Μογγόλο ο οποίος να σημειωθεί ότι στους «16» ηττήθηκε από τον Γερμανό Άαρον Χίλντεμπραντ.

Ο Ηλιάδης και το 2009 είχε βρεθεί στο γ` προκριματικό γκρουπ της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Ρότερνταμ. Και τότε είχε αποκλειστεί στον δεύτερο αγώνα του. Τα έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα του Ηλία Ηλιάδη: τρία χρυσά (Τόκιο 2010, Παρίσι 2011, Τσέλιαμπινσκ 2014), δύο ασημένια (Κάιρο 2005, Ρίο 2007) και ένα χάλκινο (Ρίο 2013).

«Αυτό είναι το τζούντο. Κάποιες φορές κερδίζεις μετάλλιο και κάποιες φορές κερδίζεις ένα μάθημα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί» έγραψε ο Ηλίας Ηλιάδης στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

Τελευταία Νέα