Συνάντηση Γκαντή - Κοντονή για χάντμπολ και ράγκμπι

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Συνάντηση Γκαντή - Κοντονή για χάντμπολ και ράγκμπι

bet365

Ράγκμπι, στέγαση και τηλεοπτικά ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν καταρχήν το θέμα του Ράγκμπι, συμφωνήθηκε με τον Υπουργό η διαδικασία ομαλής ένταξης των σωματείων του Ράγκμπι στην ΟΧΕ μέσω της σύστασης μιας επιτροπής που θα ελέγξει ποια σωματεία πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, προκείμενου να οργανώσει την αγωνιστική παρουσία του Ράγκμπι την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στο θέμα της εύρεσης μόνιμης χαντμπολικής στέγης στο λεκανοπέδιο Αθηνών, ο Υπουργός έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα και δεσμεύτηκε να δώσει λύση αφού διερευνήσει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες παραχώρησης μιας Ολυμπιακής εγκατάστασης.

Επίσης ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλει η ΟΧΕ για την προβολή του αθλήματος μέσα από την Δημόσια τηλεόραση, εκφράστηκε θετικά για αυτές και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός.

Τέλος μετά από συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και του Γενικού Γραμματέα της ΟΧΕ, συμφωνήθηκε να ενταχθεί το χάντμπολ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «BeActive» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τελευταία Νέα