Ρεκόρ από τη Δράκου αλλά και αποκλεισμοί

Gazzetta team
Ρεκόρ από τη Δράκου αλλά και αποκλεισμοί

bet365

Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Νόρα Δράκου στα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν, αλλά και αποκλεισμοί Χρήστου, Κατραντζής και Σαρακατσάνη.

Η Δράκου τερμάτισε πρώτη στη σειρά της με 1:01.15, καταρρίπτοντας το 1:01.72 που κρατούσε η Ασπασία Πετραδάκη από την 1η Ιουλίου 2009, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να δώσει στη Δράκου την πρόκριση στα ημιτελικά (κατετάγη 25η), αλλά αποτελεί εξαιρετικό οιωνό ενόψει των βασικών αγωνισμάτων της, των 50μ. ύπτιο και ελεύθερο, όπου έχει πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο.

Μακριά από τις δυνατότητές του έμεινε ο Απόστολος Χρήστου στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία θέση στους ημιτελικούς.

Ο 19χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε δέκατος και τελευταίος στην τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 55.10, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (54.03) και περιορίστηκε στην 31η θέση σε σύνολο 68 αθλητών που συμμετείχαν.

Αξιοπρεπή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κάτια Σαρακατσάνη στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο.

Η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η μεγαλύτερη σε ηλικία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στα αγωνίσματα της κολύμβησης, τερμάτισε δεύτερη στη σειρά της με 1:10.68 και κατετάγη 38η, σε σύνολο 70 αθλητριών.

Δεν τα κατάφερε στα 200μ ελεύθερο και ο Χρήστος Κατραντζής κι έμεινε εκτός συνέχειας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Καζάν. Ο αθλητής του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και τερμάτισε σε 1:51.01, περίπου ενάμισι δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ, μένοντας στην 48η θέση σε σύνολο 80 συμμετεχόντων.

 

Τελευταία Νέα