Νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για την εθνική!

Νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για την εθνική!

bet365

Με θαυμαστή ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα η εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε 15-11 της Ρωσίας και πήρε και επίσημα την πρόκριση στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Καζάν, ως πρώτη στον β' όμιλο.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα εμφανίστηκε συγκροτημένη τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά και παρέμεινε συγκεντρωμένη παρότι από νωρίς πήρε κεφάλι στο σκορ. Κορυφαίος για την Ελλάδα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίκτυα.

Ο αντίπαλος της εθνικής μας ομάδα θα προκύψει την Κυριακή (2/8, 20.10) στους χιαστί αγώνες, από το ματς μεταξύ των Αυστραλίας και Νοτίου Αφρικής, με τα «καγκουρό» να είναι σαφέστατα τα φαβορί. Το ματς του προημιτελικού είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη (4/8, 18.50).

Η Αυστραλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Δ' Όμιλο μετά την ήττα με 10-9 από τη Σερβία.

Θυμίζουμε ότι η εθνική ομάδα προκρίνεται αήττητη στα προημιτελικά έχοντας επικρατήσει με το ίδιο σκορ 11-10 εις βάρος των Ιταλίας και ΗΠΑ. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής που προκρίνεται απευθείας στον προημιτελικό σε 12 παρουσίες που έχει στη διοργάνωση. Καλύτερες ήταν η 7η θέση το 1994, 8η 1998, 6η το 2001, 4η 2003, 6η το 2007 και φυσικά η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 2005.

Παρότι πρόκειται για μία ομάδα αποτελούμενη απο νέους παίκτες, με έλλειψη εμπειρίας σε μεγάλες διοργανώσεις, φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο Χρήστος Αφρουδάκης στα όσα είχε πει στο gazzetta.gr πριν την αναχώρηση στο Καζάν, ότι το γεγονός αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από τη δίψα για διάκριση. Ο11 στους 13 παίκτες πολίστες μας (εξαίρεση αποτελούν οι Μυλωνάκης και Χρήστος Αφρουδάκης) δεν έχουν κατακτήσει σημαντική θέση σε διεθνή διοργάνωση και φαίνεται να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να τα καταφέρουν.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-2, 5-3, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

ΡΩΣΙΑ (Ε.Σαγκάεβ): Αντόνοβ, Μπουγκάιτσουκ 2, Όντιντσοβ 1, Μπίτσκοβ, Ζινατούλιν, Ασάεβ, Τιμάκοβ, Ναγκάεβ 3, Στέπανιουκ 1, Χόλοντ 1, Λισούνοβ 2, Μαγκομάεβ, Ιβάνοβ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα