Στρατιωτικό χαιρετισμο στο βάθρο η Κιμ Κουκ-Χιανγκ...

Στρατιωτικό χαιρετισμο στο βάθρο η Κιμ Κουκ-Χιανγκ...

bet365

Σοκ προκαλεί η εικόνα της 16χρονης Κιμ Κουκ Χιανγκ, η οποία χαιρέτησε στρατιωτικά την στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Βόρειας Κορέας, στο πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ποτέ η χώρα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Με τα δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλα της και βλέμμα απόλυτης υποταγής και ανακούφισης, η μικροκαμωμένη καταδύτρια, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις καταδύσεις απο βατύρα 10μ. επέλεξε τον στρατιωτικό χαιρετισμό όπως είπε, προκειμένου να τιμήσει τον μεγάλο ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν: «Με γεμίζει χαρά το γεγονός ότι κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της κυβέρνησης και του μεγάλου ηγέτη. Έτσι εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και την αγάπη μας για τον ηγέτη της χώρας μας», τόνισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια των καταδύσεων».

Παράλληλα, Χιανγκ δήλωσε ανυπόμονη για την επιστροφή στη χώρα της: «Ελπίζω όταν επιστρέψω στην πατρίδα οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν και εγώ θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να κατακτήσω και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη νέα σεζόν».

Η θέα της Κιμ Κουκ-Χιανγκ παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας του αθλητισμού, οι οποίες φαίνεται να μην έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Τελευταία Νέα