Στέφανος Δημητριάδης, από... ατραξιόν αληθινός πρωταθλητής!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στέφανος Δημητριάδης, από... ατραξιόν αληθινός πρωταθλητής!

bet365

Ο Στέφανος Δημητριάδης είναι ίσως η μοναδική περίπτωση κολυμβητή, που πριν καν κάνει καριέρα είχε φανατικό κοινό που τον ενθάρρυνε και τον επευφημούσε στις προσπάθειες του! Συγκροτημένος, επίμονος και χαμηλών τόνων έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος του τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν μία θέση στον τελικό των 200μ. πεταλούδας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ήταν δεν ήταν 5 χρονών ο Στέφανος όταν κολυμπούσε υποβρυχίως στις πισίνες των μεγάλων ξενοδοχείων, στα οποία ο πατέρας του είχε θέση γενικού διευθυντή. Σε κάθε βουτιά του πιτσιρικά οι ένοικοι άφηναν τις ξαπλώστρες τους και περίμεναν με αγωνία να δουν αν ο Στέφανος θα σπάσει το προηγούμενο ...ρεκόρ του προτού βγει στην επιφάνεια για να τον αποθεώσουν.

Όταν λοιπόν, ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ατραξιόν στις πισίνες των ξενοδοχείων η κυρία Ειρήνη, η μητέρα του και ο κύριος Γιάννης, ο πατέρας του, αποφάσισαν ότι έπρεπε να τον γράψουν στο κολυμβητήριο για να μάθει να κολυμπά και στην επιφάνεια...

Στα 8 του χρόνια ο Στέφανος πρωτοέβαλε σκουφάκι και γυαλάκια και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στον Αθλητικό Όμιλο Π .Φαληρου (ΑΟΠΦ), αργότερα μετεγγράφει στον Πανιώνιο, ενώ το 2009 με προσωπική παρέμβαση του επιτίμου προέδρου το Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη πέτυχε ένα συναινετικό διαζύγιο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η πίστη του κ. Θεοδωρακάκη στις δυνατότητες του Στέφανου, που είχε πει ότι: «τον κάνω δώρο στον Ολυμπιακό».

Αρχικά ο Στέφανος Δημητριάδης θα ενταχθεί στην ομάδα του Νίκου Γέμελου, ενώ από τον Οκτώβρη του 2013 προπονείται με τον Τάσο Καράμπελα.

Πριν από λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο ο Στέφανος Δημητριάδης αποφοίτησε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με πτυχίο διατροφολογίας και το ίδιο διάστημα έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφαλίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τα δύο αυτά κατορθώματα επιτεύχθηκαν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η σκληρή δουλειά τόσο στην πισίνα, όσο και πάνω από τα βιβλία απέδωσε καρπούς, έπειτα από ένα διάστημα πολύ απαιτητικό για τον 25χρονο κολυμβητή.

Ο πεταλουδίστας των 200μ. είναι τελειομανής, σοβαρός και επίμονος από παιδί και τα στοιχεία αυτά τον καθιστούν ικανό να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει κάθε φορά, οι οποίοι είναι πάντοτε ρεαλιστικοί. Αυτή τη φορά στόχος στο Καζάν είναι ένα τελικός και για να το λέει ο Στέφανος κάτι θα ξέρει... Ο δολοφόνος άλλωστε, λένε, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και ο Στέφανος στη ρωσική μεγαλούπολη το 2013 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

 

Τελευταία Νέα