Δεύτερη η Κυριακοπούλου στο DL της Στοκχόλμης

Δεύτερη η Κυριακοπούλου στο DL της Στοκχόλμης

bet365

Στη δεύτερη θέση του Diamond Legue της Στοκχόλμης έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου, με την Κατερίνα Στεφανίδη να μένει μακριά από τον καλό της εαυτό και να περιορίζεται στην 6η θέση.

Η Γιαρισλέι Σίλβα από την Κούβα, σταμάτησε το μομέντουμ της Κυριακοπούλου, η οποία με τρία άλματα ξεπέρασε διαδοχικά τα 4.56μ., τα 4.66μ. και τα 4.76μ. Αμέσως μετά δοκίμασε στα 4.81μ., όπου έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Η Σίλβα ξεπέρασε 4.81μ. ενώ η Βραζιλιάνα Μούρερ έμεινε τρίτη με 4.71μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη, είχε μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.46μ. και τρεις αποτυχημένες στα 4.56μ.

Στη Ζυρίχη στις 3 Σεπτεμβρίου θα κριθεί η νικήτρια της συνολικής βαθμολογίας στο επί κοντώ Γυναικών, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να έχει τον πρώτο λόγο. Η Ελληνίδα έχασε την ευκαιρία στο σημερινό Diamond League στη Στοκχόλμη να...καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο με την δεύτερη θέση που κατέκτησε έφτασε στους 16 βαθμους έναντι των 10, της Φαμπιάνα Μούρερ, που είναι η μόνη που την απειλεί.

«Προσπαθήσαμε να μην κάνουμε πολλά άλματα, λόγω της κούρασης από τους διαδοχικούς αγώνες. Δεν ήταν όσο καλή θα ήθελα τεχνικά, όμως, είχε διάθεση και τσαμπουκά μέσα στον αγώνα. Οι κριτές δεν την ενημέρωσαν ότι η Μούρερ άφησε το 4,86 μ. και αυτό είχε ως συνέπεια να μην καταλάβει ότι έπρεπε να κάνει νωρίτερα το άλμα της, γεγονός που της χάλασε τη συγκέντρωση. Τώρα ξεκούραση, προπόνηση και πάμε στο Παγκόσμιο», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Καραγιάννης.

Στα 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας κάλυψε την απόσταση σε 20.43, μένοντας στην 5η θέση. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναμέζος Αλόνσο Έντουαρντ με 20.04, ακολούθησε ο Τζομπονγουάνα με 20.18 και τρίτο τερμάτισε ο Τούρκος Γουλίγιεφ με 20.27.

 

Τελευταία Νέα