Μουρίκης: «Παίζουμε πολύ καλό πόλο, πάμε βήμα - βήμα»

Αντωνία Σπανού
Μουρίκης: «Παίζουμε πολύ καλό πόλο, πάμε βήμα - βήμα»

bet365

Στο gazzetta.gr μίλησε ο Κωνσταντίνος Μουρίκης για την εντυπωσιακή εθνική πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Καζάν και για τους στόχους στην συνέχεια του τουρνουά.

Η εθνική ομάδα πόλο εντυπωσιάζει με την μέχρι τώρα πορεία της στο Καζάν. Έχει πετύχει δύο πολύ μεγάλες νίκες που έκαναν αίσθηση. Η πρώτη κόντρα στην παραδοσιακά δυνατή Ιταλία και η δεύτερη κόντρα στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία περίοδο τους Αμερικάνους και να πάρει τελικά τη νίκη με γκολ του Δελακά, 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Κωνσταντίνος Μουρικής, ο φουνταρίστος της ελληνικής εθνικής ομάδας μίλησε στο gazzetta.gr όπου κράτησε χαμηλά τους τόνους, αφού όμως παραδέχθηκε ότι η ομάδα παίζει πολύ καλό πόλο μέχρι στιγμής.

Εντυπωσιακές μέχρι τώρα οι δύο νίκες κόντρα σε Ιταλία και Η.Π.Α. που ήρθαν μέσα από σκληρή προσπάθεια. Πιστέψατε στην ανατροπή;

«Έχουμε κάνει δύο πολύ μεγάλες νίκες. Ειδικά η πρώτη κόντρα στην Ιταλία, που όλοι γνωρίζουν τι μέγεθος είναι στο πόλο, είναι πολύ σημαντική. Κόντρα στους Αμερικάνους δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο του αγώνα να περάσουμε μπροστά στο σκορ αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και με σωστή νοοτροπία πήρε ένα αποτέλεσμα που θα την βοηθήσει στην δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί στα χιαστί παιχνίδια και αργότερα στην 4άδα. Ουσιαστικά αυτό μένει μετά από τέτοιες μεγάλες νίκες».

Οι στόχοι από εδώ και πέρα για την συνέχεια των αγώνων πως διαμορφώνονται;

«Η ομάδα δείχνει και μέσα από τις εμφανίσεις της ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Παίζουμε πολύ καλό πόλο και αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Καταφέραμε και επιτύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν η πρόκριση στην 8άδα. Από εδώ και πέρα κρατάμε χαμηλά τον πήχη, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι του τουρνουά ξεχωριστά και έχουμε πίστη στις ικανότητες μας για το καλύτερο».

Η διοργάνωση των Ρώσων έχει πάρει αρκετά καλά σχόλια μέχρι στιγμής. Αυτό παραδέχονται και οι αθλητές.

«Η διοργάνωση πραγματικά είναι πολύ καλή. Το χωριό που μένουμε είναι σαν Ολυμπιακό Χωριό, που ουσιαστικά φτιάχτηκε για την Πανεπιστημιάδα που διοργανώθηκε στο Καζάν πριν από μερικά χρόνια, και έτσι είναι τέτοιες οι εγκαταστάσεις που μας προσφέρουν ότι χρειαζόμαστε και φαίνεται ότι οι Ρώσοι διοργανωτές έχουν φροντίσει ιδιαίτερα την διοργάνωση».

Τώρα η Εθνική μας έχει να δώσει το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην οικοδέσποινα Ρωσία την Παρασκευή (31/7) στις 18.50 στον τρίτο αγώνα στη διοργάνωση, με στόχο την πρωτιά στον όμιλο.

 

Τελευταία Νέα