Στην Στοκχόλμη τα κορίτσια του επί κοντώ και Τσάκωνας

Στην Στοκχόλμη τα κορίτσια του επί κοντώ και Τσάκωνας

bet365

Αφού ξεκούρασαν τα ταλαιπωημένα κορμιά τους, από τον μαραθώνιο του Diamnod League του Λονδίνου, το αυθυμερόν ταξίδι στην Αθήνα και συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη ετοιμάζονται για μία ακόμη μονομαχία στο Diamond League της Στοκχόλμης.

Οι δύο επικοντίστριες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, με την Κυριακοπούλου μάλιστα να είναι σε…τροχιά κατάκτησης του διαμαντιού. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει 14 βαθμούς, έναντι εννέα της Φαμπιάνα Μούρερ, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Οι δύο τους θα συναντηθούν στον αυριανό αγώνα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά, ενώ στη συνέχεια θα έχουν μπροστά τους έναν μόνο αγώνα, τον τελικό, εκεί όπου η βαθμολογία είναι διπλή. Η Κυριακοπούλου έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,83 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο.

Από την άλλη η Στεφανίδη με 4,71 μ., η οποία κατέκτησε τον πρώτο της Πανελλήνιο τίτλο στις γυναίκες, βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς ξεπέρασε ορισμένα προβλήματα, που την κράτησαν πίσω και πλέον δείχνει σε θέση να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Σε κάθε περίπτωση οι δύο αθλήτριες είναι βασικές υποψήφιες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στον αυριανό αγώνα. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια διοργάνωση, η συμμετοχή της Φαμπιάνα Μούρερ (4,80 μ.), της Γιαρεσλέι Σίλβα (4,85 μ.) και της Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (4,70 μ.). Μετά τη Στοκχόλμη η Κυριακοπούλου θα επιστρέψει στην Ελλάδα, για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πριν το Πεκίνο και η Στεφανίδη στη Γερμανία, προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Γιόγκριμ, στις 5 Αυγούστου.

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα των 200 μέτρων των Ανδρών. Εκεί θα είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, έναν εκ των κορυφαίων αθλητών φέτος στην Ευρώπη. Ο 25χρονος με 20.09, από τη διοργάνωση της Ρώμης έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μια εξίσου γρήγορη κούρσα. Ο Νοτιοαφρικανός Ανάσο Τζομποντγουάνα έχει την καλύτερη επίδοση με 20.04, ενώ εξίσου επικίνδυνος είναι ο Αμερικανός Τέρελ Κότον. Σε κάθε περίπτωση η κούρσα είναι στα μέτρα του Ελληνα αθλητή και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να βγει από αυτήν νικητής. Η Στοκχόλμη είναι ο τελευταίος αγώνας του Τσάκωνα, πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα