Πρόβα Ολυμπιακών για Μάντη- Καγιαλή

Δήμος Μπουλούκος
Πρόβα Ολυμπιακών για Μάντη- Καγιαλή

bet365

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μιλούν στο gazetta.gr λίγο πριν πετάξουν για Ρίο προκειμένου να συμμετάσχουν στο Τest Εvent των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περιμένατε να βρεθείτε στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης?

Από την αρχή της χρονιάς, τεστάραμε νέα υλικά και τεχνικές και μετά ανεβάσαμε ρυθμούς κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο World Cup στο Weymourth της Μ.Βρετανίας τον Ιούνιο. Καταφέραμε πέρσι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 στην κατηγορία 470 και έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας 19 βαθμούς το έτερο ελληνικό πλήρωμα. Είναι αρχή μας να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα σαν ξεχωριστό στόχο και πρόκληση και με βάση αυτό προχωράμε προς τον τελικό μας στόχο, την κατάκτηση σημαντικής διάκρισης στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το να φέρνουμε κορυφαία αποτελέσματα στο όνομα της Ελλάδας και να κρατάμε την ελληνική σημαία ψηλά ήταν και παραμένει εξαιρετικά σημαντικό για εμάς.

Περιγράψτε την καθημερινότητα σας.

Πολλή και σκληρή δουλειά. Το μότο μας είναι ότι «όποια στιγμή δεν προπονείσαι, κάποιος αντίπαλός σου προπονείται». Είμαστε μαζί από τον Ιούνιο του 2008 και δέσαμε από την πρώτη στιγμή ως ομάδα μαζί με τον προπονητή μας , Θανάση Παχούμα. Γυμναζόμαστε καθημερινά στα Holmes Place στην Γλυφάδα και βέβαια αφιερώνουμε άπειρες ώρες στο νερό σε καθημερινή βάση. Για εμάς δεν υπάρχουν διακοπές, Χριστούγεννα και Πάσχα. Υπάρχει μόνο ο στόχος του επόμενου αγώνα!

Η κρίση πόσο σας έχει επηρεάσει?

Είναι αλήθεια ότι ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί πολύ από την έλλειψη πόρων και προφανώς δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε εάν δεν υπήρχαν χορηγοί που στέκονται δίπλα μας, όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζουν τα όνειρά μας. Σκεφτείτε πως οι κύριοι ανταγωνιστές μας, τα Αμερικάνικα και τα Αυστραλιανά πληρώματα, έχουν ήδη ταξιδέψει στο Ρίο πολλές φορές, κερδίζοντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εμείς μόλις έναν χρόνο πριν θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε και αυτό χάρη πολύτιμη στήριξη του Lascaris Foundation που μόλις το έμαθε ανταποκρίθηκε άμεσα και πραγματικά τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Παράλληλα, έχουμε συνεχή στήριξη από τη Star Bulk που μας έχει «υιοθετήσει» μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έχουμε την τύχη να έχουμε χορηγούς-φίλους που μας ενισχύουν ουσιαστικά ώστε να… ανοίξουμε τα πανιά μας και να καταφέρνουμε κάθε φορά να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε!

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στην επιτυχία σας?

Είναι συγκινητική για εμάς η ανταπόκριση του κόσμου. Πέρα από τους αγωνιστικούς μας στόχους, έχουμε πάντα στο μυαλό ότι αποτελεί χρέος μας να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά αθλητών και να κρατάμε την Ελλάδα ψηλά, εκεί που της αξίζει. Μας γεμίζει ελπίδα που όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται στον αθλητισμό. Πριν λίγες μέρες ο Παύλος είχε την τιμή να απονείμει στο Alexander The Great Cup, στη Θεσσαλονίκη, στο νικητή νέων τα μετάλλια του και να γνωρίσει από κοντά τη νέα γενιά πρωταθλητών! Επίσης, σχεδόν σε κάθε μας προπόνηση, είναι πολύς ο κόσμος που μας βλέπει στις μαρίνες και έρχεται να μας μιλήσει και να μας ενθαρρύνει. Τις προάλλες, μας ζήτησε αυτόγραφο ένα πιτσιρίκι μόλις 6 ετών που τώρα μαθαίνει ιστιοπλοΐα και που το όνειρο του είναι να τρέξει στην κατηγορία 470 - ήταν για εμάς πολύ συγκινητική στιγμή! Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και μια άλλη ομάδα νέων παιδιών που μας στηρίζουν, επίσης ιστιοπλόοι, οι οποίοι είναι ιδρυτές της Salty Bag. Δημιούργησαν από δικά μας πανιά, με τα οποία κερδίσαμε πρωταθλήματα και μετάλλια, τσάντες και με τα κέρδη από τις πωλήσεις στηρίζουν την καμπάνια μας για το Ρίο - και σε αυτήν την πρωτοβουλία υπήρξε θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο και πολύ θετικά μηνύματα και σχόλια στα social media. Γενικά είμαστε πολύ ενεργοί χρήστες στα social media μέσω του facebook page μας (www.facebook.com/mantiskagialis) και του Ιnstagram (@mantiskagialis) καθώς με αυτόν τον τρόπο κρατάμε επαφή με τον κόσμο και φορτιζόμαστε θετικά από την ενέργεια που μας δίνει.

Υπάρχει στήριξη από το κράτος?

Είναι δύσκολη περίοδος για όλη την χώρα - σκεφτείτε ότι ήμασταν στον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Δανία όταν επιβλήθηκαν τα capital controls και δεν μπορέσουμε καν να χαρούμε την νίκη μας γιατί το μυαλό και η καρδιά μας ήταν στην Ελλάδα. Έρχονταν συνέχεια οι συναθλητές μας και μας ρωτούσαν, τηλεφωνούσαμε με την πρώτη ευκαιρία στους δικούς μας ανθρώπους κλπ. Όμως, πρέπει να πούμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας , ανταποκρινόμενη στα εξαιρετικά αποτελέσματα που φέρνουμε στην χώρα , μας στηρίζει όσο μπορεί δεδομένων των συνθηκών.

Τι ελπίζετε να κερδίσετε από το ταξίδι σας στο Ρίο?

Σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα αλλά και να δούμε μαζί με τον προπονητή μας τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και τις τοποθεσίες ώστε να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την στρατηγική και την προετοιμασία μας.

 

Τελευταία Νέα