Γκιώνης: «Θα μας πεισμώσει για του χρόνου»

Γκιώνης: «Θα μας πεισμώσει για του χρόνου»

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μίλησε για την ήττα από την Όρενμπουργκ, η οποία στοίχισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Παράταση παραμονής στο Όρενμπουργκ λόγω απρόοπτου προβλήματος με τις πτήσεις κρατά πιο έντονα στο μυαλό των αθλητών και των υπολοίπων μελών της Μπορούσια τη δυσβάσταχτη καταδικαστική ήττα στον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα η νταμπλούχος Γερμανίας είχε μεγάλη ευκαιρία για το τρεμπλ, ωστόσο παρουσίασε αρνητικό πρόσωπο στη ρεβάνς και η βαριά ήττα με 3-0 από το ρωσικό κλαμπ την άφησε στη 2η θέση.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μίλησε το μεσημέρι από το Όρενμπουργκ, όπου η αποστολή παρέμεινε για περισσότερες ώρες εξαιτίας ακύρωσης της προγραμματισμένης πτήσης. Απηχώντας τις απόψεις και των άλλων στελεχών της ομάδας εξέφρασε τη μεγάλη στεναχώρια για τη μη επίτευξη του σημαντικότερου στόχου, αλλά συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα στη Ρωσία δεν αναιρεί την πετυχημένη χρονιά. Επιπλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής, που ως γνωστόν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του στο Ντίσελντορφ τόνισε ότι η ήττα αυτή θα πεισμώσει την ομάδα για να φτάσει την επόμενη σεζόν στην κατάκτηση της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης.


Το βασικό συμπέρασμα του Γκιώνη από τη χτεσινή εμφάνιση είναι ότι η Μπορούσια …την έπαθε με ανατροπή ανάλογη αυτών που έκανε η ίδια στη διάρκεια της χρονιάς! Πράγματι, στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ποντουάζ έχασε 3-1 στη Γαλλία (σε αγώνα μάλιστα, όπου κάλλιστα μπορούσε να χάσει με 3-0…) και το ανέτρεψε στη Γερμανία όταν νίκησε με το ίδιο σκορ κι ευνοήθηκε στα σετ!

Επίσης, στα ημιτελικά των πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα γνώρισε απίστευτη ήττα 3-0 από τη Σααρμπρίκεν και στον επαναληπτικό νίκησε εκείνη 3-0 και υπερίσχυσε ξανά στα σετ! «Νομίζω ότι «την πατήσαμε» με τον ίδιο τρόπο, που είχαμε σωθεί εμείς σε άλλες περιπτώσεις φέτος. Όπως κάναμε εμείς δύο φορές το come back στην έδρα μας, ζήσαμε τώρα την ανατροπή και ήταν πράγματι πολύ βαρύ. Οι Ρώσοι ρίσκαραν πολύ και τους βγήκε», υπογράμμισε ο Γκιώνης, που είχε και προσωπικά θετική παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ με 8 νίκες και 4 ήττες.


Σχολιάζοντας αργότερα το παιχνίδι στάθηκε στην ήττα του Μπολ από τον Οβτσάροφ. Θεώρησε το ματς πολύ κρίσιμο διότι έδωσε προβάδισμα δύο νικών στην Όρενμπουργκ και γέμισε τη γερμανική τριάδα με άγχος. «Ήταν κομβικό αυτό το παιχνίδι. Όχι τόσο γιατί ο Μπολ έχασε από τον Οβτσάροφ, όσο γιατί με το σκορ στο 3-0 η Όρενμπουργκ κάλυψε μεγάλο κομμάτι και από τα σετ του πρώτου ματς και πρόσθεσε σε μας μεγάλη πίεση.

Αυτό δυστυχώς, επηρέασε κι εμένα κι επιπλέον, ο Σμιρνόφ ήταν σαφώς πολύ πιο καλός απ’ ό,τι στον πρώτο τελικό. Μπήκα καλά στο ματς κι ένιωθα καλά. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο αντίπαλος ανέβαινε και αυτό μεγάλωνε το άγχος μου. Νομίζω ότι αυτό μου στοίχησε και στον επίλογο του αγώνα όταν έχασα οκτώ πόντους στη σειρά».
Ο Γκιώνης έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Η πίκρα είναι μεγάλη, γιατί φτάσαμε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στην έδρα τους και το άξιζαν στο τέλος. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στεναχωριόμαστε, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Η χρονιά είναι αρκετά πετυχημένη και νομίζω αυτό θα μας πεισμώσει περισσότερο για του χρόνου για να πάρουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ».

Περήφανος ο Πράουζ

Εκτενές ρεπορτάζ για τον αγώνα δημοσίευσε και η Μπορούσια στην επίσημη ιστοσελίδα της. Φιλοξενεί δηλώσεις του μάνατζερ της ομάδας Αντρέας Πράουζ, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ίδιο πνεύμα με τον Έλληνα πρωταθλητή.
«Παίξαμε μία μεγάλη σεζόν, κατακτήσαμε δύο τίτλους και φτάσαμε σ’ έναν ακόμα τελικό. Κι όλα αυτά με δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην αρχή και στο τέλος της σεζόν (σ.σ. Φρανζίσκα και Ασάντα). Αυτή η ήττα είναι πικρή και οδυνηρή, αλλά το υπόλοιπο της σεζόν είναι απολύτως θετικό για μας. Είμαι περήφανος γιατί ο καθένας έχει δώσει αυτή τη σεζόν τα πάντα για την ομάδα. Σήμερα δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια. Είναι κρίμα, αλλά αυτό είναι μέρος του αθλήματος. Συγχαρητήρια στην Όρενμπουργκ, που πίστεψε στην ανατροπή και την πέτυχε», τόνισε ο Γερμανός παράγοντας και συνέχισε: «Αν κοιτάξουμε με νηφαλιότητα την ευκαιρία μας μετά τον πρώτο τελικό ίσως δεν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη. Ήταν λογική η ήττα του Φρανζίσκα από τον Σαμσόνοφ, ενώ πάντα οι αγώνες του Μπολ με τον Οβτσάροφ είναι σφιχτοί και υπάρχει φόβος. Το κρίσιμο σημείο ήταν αυτό το παιχνίδι και ειδικά το χαμένο 1ο σετ από 9-3! Ο Οβτσάροφ έπαιξε μετά με πολύ δυνατή ψυχολογία κι έβγαλε πολύ δύσκολες μπαλιές. Έπρεπε να πάρει το 1ο σετ ο Τίμο και ο αγώνας θα πήγαινε διαφορετικά».
Ο μάνατζερ της Μπορούσια αναφέρθηκε φυσικά και στην ήττα του Γκιώνη από τον Σμιρνόφ επισημαίνοντας ότι ο αθλητής μας δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. «Στον τρίτο αγώνα ο Γκιώνης είχε όλη την πίεση γιατί και ο ίδιος ήξερε ότι μια ακόμα ήττα σήμαινε το τέλος για την Μπορούσια. Το ματς πήγε στο 5ο σετ κι εκεί συνεχίσαμε να ελπίζουμε, καθώς ο Πάνος προηγήθηκε 5-2 και μετά ερχόταν ο αγώνας του Μπολ με τον Σαμσόνοφ με πολλές πιθανότητες για εμάς. Ο Παναγιώτης όμως, δέχτηκε ανατροπή με τραγικό τρόπο. Γενικά ήταν παθητικός κι αυτό μας συνέβη μία-δύο φορές τη φετινή σεζόν σε σημαντικούς αγώνες κι έχει σχέση με την πίεση και τη νευρικότητα».
Η αποστολή της Μπορούσια περνά μεγάλη ταλαιπωρία στη ρωσική πόλη γιατί ακυρώθηκε η πτήση, που είχε νωρίς κι επρόκειτο να φύγει το βράδυ για τη Μόσχα. Διανυκτευρεύει στη ρωσική πρωτεύουσα και από εκεί θα μεταβεί αύριο στο Ντίσελντορφ για να πάρει στη συνέχεια και ο Γκιώνης την πτήση για την Αθήνα…

 

Τελευταία Νέα