Κολυμπάδης: «Υπάρχουν διακρίσεις και σκοπεύουμε σε αυτές»

Gazzetta team
Κολυμπάδης: «Υπάρχουν διακρίσεις και σκοπεύουμε σε αυτές»

bet365

Στις 12 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού, του Αζερμπαϊτζάν και ο αρχηγός της αποστολής και μέλος της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε για τις βλέψεις της 138μελούς ελληνικής αποστολής.

Ποιες είναι ο πρώτες σκέψεις του;

«Πράγματι με βάση τις προκρίσεις και τα κριτήρια στα διάφορα αθλήματα έχουμε συγκροτήσει μία μεγάλη αριθμητικά αποστολή. Ευτυχώς οι Αζέροι διοργανωτές προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική τους βοήθεια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα, η διαμονή και η διατροφή παρέχονται σε αθλητές και συνοδούς δωρεάν ενώ ακόμα και η αεροπορική μετάβαση επίσης καλύπτεται, σχεδόν εξ ολοκλήρου. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει οικονομικά κίνητρα συμμετοχής αλλά επιπλέον και χρηματικά έπαθλα για τις διακρίσεις. Η δική μας αποστολή έκλεισε με μία θέση στο άθλημα του σάμπο, που μας γνωστοποιήθηκε τη τελευταία στιγμή».

Πως είναι η κατάσταση στο Μπακού;
«Οι Αζέροι διοργανωτές έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στα οργανωτικά θέματα αλλά και στα κατασκευαστικά αν και δεν είχαν στη διάθεση τους μεγάλη άνεση χρόνου. Οι εγκαταστάσεις είναι όμορφες και λειτουργικές. Ορισμένες, όπως ας πούμε το σκοπευτήριο, το κολυμβητήριο και εκείνες της ποδηλασίας μας άφησαν κυριολεκτικά άφωνους κατά την τελευταία επίσκεψη των αρχηγών αποστολών των ευρωπαϊκών χωρών. Νομίζω ότι αυτή η εκκίνηση του θεσμού σε τόσο υψηλή ποιότητα θα δώσει τα κίνητρα και σε άλλες χώρες για τη διεκδίκηση και τη φιλοξενία του σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Άλλωστε είναι μια διοργάνωση που έλλειπε από την Ευρώπη, αυτή είναι η αλήθεια».

Η Ελλάδα τι προσδοκά αγωνιστικά;
«Εμείς με τα πάμπολλα οικονομικά προβλήματα στις αθλητικές ομοσπονδίες μας, θα δοκιμάσουμε στο Μπακού τα όρια αντοχής μας. Ουσιαστικά είναι αγώνες αυτοεπιβεβαίωσης. Όπως έχετε αντιληφθεί ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης τα όρια μας φαντάζουν στέρεα και διακρίσεις υπάρχουν. Φυσικά και σκοπεύουμε σε αυτές, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αθλήματα όπου μετέχουμε».

Η διαμονή των αποστολών;
«Έχει κατασκευαστεί ένα υπέροχο αθλητικό χωριό για τις ανάγκες των 50 αποστολών ολόκληρης της Ευρώπης. Νέα οικήματα, μοντέρνα, με όλες τις ανέσεις, έχουν δημιουργηθεί πολύ κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ως εκ τούτου περιορίζονται οι μετακινήσεις. Η προσφορά και η διάθεση των εθελοντών και των στελεχών είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα».


 

Τελευταία Νέα