Ευκαιρία ζωής οι σκυτάλες!

Ευκαιρία ζωής οι σκυτάλες!

bet365

Τη στιγμή που δύο κολυμβητές, Μελαδίνης και Κατραντζής έχουν το ίδιο όριο στα 100 μ. ελεύθερο (49.07) και μόνο ένας εκ των δύο θα πρέπει να ταξιδέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, είναι μοναδική ευκαιρία να επικεντρωθούμε στη σκυτάλη.

O λόγος είναι ότι το πρώτο εισιτήριο το σφράγισε χθες (24/05) ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο μίτινγκ του Νανσί, σημειώνοντας χρόνο 48.85 τα 100μ ελεύθερο. Επομένως μία θέση απομένει «ανοικτή», με δεδομένο ότι κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί από δύο μόνο κολυμβητές.

Για ποιο λόγο λοιπόν είναι μείζονα ευκαιρία οι Έλληνες κολυμβητές να δώσουν βάση στις σκυταλοοδρομίες; Οι 12 πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνισμα σκυτάλης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δίνουν απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, συνεπώς δίνεται η ευκαιρία σε κολυμβητές που θεωρητικά δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Ρίο, μέσω ατομικής πρόκρισης να το πετύχουν μέσω της σκυταλοδρομίας. Παράλληλα, η πρόκριση για το Καζάν εξασφαλίζεται αν το όριο επιτευχθεί αθροιστικά από τους χρόνους 4 αθλητών.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει εξασφαλίσει την πρόκριση σε δύο αγωνίσματα σκυτάλης, στα: 4x100 ελευθέρου ανδρών και 4x100 μικτή ατομική. Στις γυναίκες μοιάζουν ξεκάθαρα τα πράγματα, με την ομάδα να στελεχώνεται από τις : Δράκου (ύπτιο), Σαρακατσάνη (πρόσθιο), Ντουντουνάκη (πεταλούδα) και Γιαρένη Ελεύθερο. Τα τέσσερα κορίτσια πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης της ΚΟΕ, σύμφωνα με την οποία η ομάδα στελεχώνεται από τους καλύτερους χρόνους σε κάθε στυλ. Από τις τέσσερις μόνο η Ντουντουνάκη έχει εξασφαλίσει ατομικά το όριο για το Καζάν. Επομένως εκκρεμεί τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες.

Σε ότι αφορά στην σκυτάλη 4x100 ελευθέρου ανδρών, στην οποία έχουμε και ελπίδες για κάτι καλό, τα πράγματα περιπλέκονται. Αυτό διότι υπολείπεται ο τέταρτος που θα συμπληρώσει την ομάδα των Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέα Μελαδίνη και Χρήστου Κατραντζή. Το ερώτημα που προκύπτει εδώ, είναι αν θα επιλεγεί ο τέταρτος χρόνος, τον οποίο έχει ο Μυλωνάς ή θα καλύψουν το κενό με έναν εκ των Βαζαίου ή Χρήστου, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το Καζάν.

Απάντηση στο επίμαχο ερώτημα θα δοθεί το αργότερο σε τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

 

Τελευταία Νέα