Στον Πόρο η πρεμιέρα του Κayak Greece

Στον Πόρο η πρεμιέρα του Κayak Greece

bet365

Στον Πόρο ξεκινάει το Σαββατοκύριακο (09-10 Μαΐου 2015), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η σειρά αγώνων κάνοε καγιάκ, της Kayak Greece, με περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται στην εκκίνηση.

«Είμαστε πανέτοιμοι να διοργανώσουμε μια πετυχημένη σειρά τριών αγώνων κάνοε καγιάκ, όπως πέρυσι. Φέτος έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και την υποστήριξη των ανθρώπων του αθλήματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια προσπάθεια που πέρα από το καθαρά αγωνιστικό αθλητικό κομμάτι έχει έντονο και κοινωνικό χαρακτήρα, με φιλανθρωπικό στόχο, και με περιβαλλοντικές δράσεις». Λόγια του Αλέξανδρου Τσάκωνα, του εμπνευστή της Kayak Greece.

Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Το φετινό πρόγραμμα των τριών αγώνων:

1ος Αγώνας: Σάββατο-Κυριακή 9 & 10 Μαΐου 2015, στον Πόρο
2ος Αγώνας: Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στο Μικρολίμανο, Πειραιά
3ος Αγώνας: Σάββατο-Κυριακή 19-20 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη

«Όλη η Ελλάδα τραβάει κουπί», είναι το μήνυμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης για το άθλημα του κάνοε – καγιάκ στην Ελλάδα. Αθλήτες από όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στον αγώνα του Πόρου, φέρνοντας το νησί στο επίκεντρο της αθλητικής δράσης για το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα πέρα από τους αγώνες κάνοε – καγιάκ σπριντ θα περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας παράλληλα στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Σειρά αγώνων έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και στόχος είναι η στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και παράλληλα η τίμηση της μνήμης του εκλιπόντος παγκόσμιου πρωταθλητή του αθλήματος, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

 

Τελευταία Νέα