Ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece Ηρακλείου

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece Ηρακλείου

bet365

Πλήθος δρομέων κατέκλυσε το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της σειράς Run Greece, καταρρίπτοντας άθε ρεκόρ συμμετοχής.

Στο κέντρο της πόλης, που ήδη κινείται σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων (20-21/6), έτρεξαν περίπου 4.000 δρομείς όλων ηλικιών. Αθλητές, άνθρωποι που τρέχουν για διασκέδαση, μικρά παιδιά, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Το ηλιόλουστο Ηράκλειο γέμισε με χιλιάδες χαμογελαστά πρόσωπα, όχι μόνο εκείνα που μετείχαν στον αγώνα, αλλά και από όλους εκείνους που βρέθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια όσων επέλεξαν να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια.

Ανάμεσα τους πρώην και νυν αθλητές με καταγωγή το Ηράκλειο, όπως η Στέλλα Πιλάτου, η Αργυρώ Στρατάκη, ο Θωμάς Σμπώκος και οι Ειρήνη και Αννα Βασιλείου. Ολοι τους συμμετειχαν στα 5λμ. και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη χαρά της συμμετοχής και της άθλησης. Το Run Greece διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και με μεγάλο χορηγό την WIND, που για την πόλη του Ηρακλείου επέλεξε να στηρίξει οικονομικά τα ιδρύματα «Δικαίωμα στη Ζωή» και «Κέντρο προστασίας παιδιού Ηρακλείου». Την διοργάνωση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη μοναδική γιορτή.

Στα 10χλμ των Ανδρών νικητής ήταν ο Αμπντελαφέτ Ελ Αρφαουί με 33.13, ενώ στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίνα Αχλάτη με 45.46. Στα 5χλμ. η νίκη πήγε στον Θοδωρή Τσολάκη (16.11) και την Μαρίνα Μανιαδάκη (19.55), σε Άνδρες και Γυναίκες αντίστοιχα. Ο Θοδωρής Τσολάκης και η Ανδιάνα Κέκελου (21.32), η οποία ήταν δεύτερη στη συνολική κατάσταση και πρώτη στην κατηγορία των Νέων, αλλά και οι Μαρία Γραμματικάκη (22.09) και Δαβίδ Νικηφοράκης (20.51), που ήταν οι καλύτεροι στην κατηγορία Ε/Ν, θα παραλάβουν το χρηματικό πριμ που προσφέρει το BMW Group Hellas, στους νικητές των παραπάνω κατηγοριών.

 

Τελευταία Νέα