Μπήκε χαλαρά και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μπήκε χαλαρά και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ!

bet365

Ο Άνταμ Πίτι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο, με χρόνο 57.92 στο πλαίσιο του Βρετανικού Πρωταθλήματος κολυμβησης που διεξάγεται στο Λονδινο.

Η προηγούμενη επίδοση ανήκε στον Νοτιοαφρικανό, Κάμερον Βαντ ντερ Μπουργκ και είχε επιτευχθεί στην ίδια, 4η διαδρομή της ίδιας πισίνας.


Ο Κάμερον Βαν Ντερ Μπουργκ είχε κάνει το ρεκόρ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, με χρόνο 58.49. Ο 20χρονος κολυμβητής έγινε ο πρώτος Βρετανός που καταρρίπτει παγκόσμιο ρεκορ μετά από 25 χρόνια, από το 1990 όταν κάτοχός του ήταν ο Έιντριαν Μουρχάουζ 100μ.


Επίσης η τελευταία φορά που το παγκόσμιο ρεκόρ βελτιώθηκε πάνω από μισό δευτερόλεπτο, ήταν 42 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 1973 όταν ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης Νομπουτάκα Ταγκούτσι σημείωσε χρόνο, βελτιώνοντας το 1:05.68 που είχε ο Αμερικανός Τζον Χένκεν.

Ο 20χρονος Βρετανός που είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και στα 50μ. πρόσθιο με το 26.62 , το οποίο πέτυχε στους περσινούς αγώνες Κοινοπολιτείας, δήλωσε: «Κατά κάποιο τροπο εξέπληξα και τον εαυτό μου. Περίμενα ότι στο Καζάν (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) θα κάνω αυτούς τους χρόνους και πραγματικά δεν το πιστεύω. Πήδηξα από το βατήρα με στόχο τα 58'' και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για τη στήριξη».

 

Τελευταία Νέα