Πετρούνιας: «Αφιερωμένο στη χώρα μου που δοκιμάζεται!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πετρούνιας: «Αφιερωμένο στη χώρα μου που δοκιμάζεται!»

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο gazzetta.gr για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

«Ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Επόμενος στόχος είναι τώρα το Μπακού και οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Αυτός ο αγώνας ήταν για μένα ή όλα ή τίποτα. Αγωνίστηκα 5ος και πραγματικά δεν ήθελα να κοιτάξω καμία από τις προσπάθειες των συναθλητών μου. Είχα επικεντρωθεί στο στόχο μου, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης», δήλωσε ο σπεσιαλίστας των κρίκων στο gazzetta.gr, λίγο μετά το χρυσό μετάλλιο και πρόσθεσε:

«Ήταν τρομερά τα συναισθήματα μου όσο περίμενα για να ανέβω να αγωνιστώ. Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου. Αυτή η επιτυχία έγινε πραγματικότητα χάρη στον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, το γιατρό μου, Οδυσσέα Παξινό και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στη χώρα μου που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».

O αθλητής του Δημήτρη Ράφτη που συγκέντρωσε 15,866 β. και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, υπογράμμισε λίγο μετά την στέψη του:

«Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση, όταν στη χώρα μας υπάρχουν τόσες δυσκολίες σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό και αποκτά ξεχωριστή αξία. Είναι μια επιτυχία που περίμενα και για την οποία δούλευα εδώ και χρόνια. Η διαφορά των 0,300 β. από το Ρώσο και το Γάλλο που με ακολούθησαν στο βάθρο, τους ίδιους αθλητές που είχαν βγει πρωταθλητές Ευρώπης πέρσι και πρόπερσι, είναι η απόδειξη ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, μας έχει φέρει ένα επίπεδο ψηλότερα από τους υπόλοιπους.

Στο Μπακού, όπου θα αγωνιστώ στο σύνθετο ατομικό, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου στη Γλασκώβη, όπου θα κυνηγήσω ένα μετάλλιο στους κρίκους, για να πάρω απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα, η διαδικασία της πρόκρισης ξεκίνησε από σήμερα και έχει πολύ μεγάλη σημασία το ότι θα πάω στη Γλασκώβη ως πρωταθλητής Ευρώπης. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί μου στους κρίκους είναι από την Ευρώπη και πιστεύω ότι οι υποψήφιοι για τα μετάλλια θα είμαστε οι ίδιοι και στο παγκόσμιο, με μοναδική προσθήκη τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι».

 

Τελευταία Νέα