Πετρίδης:«Υπήρχε ένταση από τους οπαδούς της ΑΕΚ»

Θοδωρής Βασίλης
Πετρίδης:«Υπήρχε ένταση από τους οπαδούς της ΑΕΚ»

bet365

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο και ο αρχηγός Θοδωρής Πετρίδης, μιλάει στο gazzetta.gr για τον τίτλο. τα επεισόδια, αλλά και για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο Χάντμπολ ανδρών και ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, Θοδωρής Πετρίδης, μίλησε στο gazzetta.gr για τα επεισόδια που χάλασαν τον τελικό, για το πως τα έζησε αυτός και οι συμπαίκτες του, αλλά και για την υγεία που αποπνέει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

Θοδωρή ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο αλλά δυστυχώς ο τελικός στιγματίστηκε από επεισόδια.

«Πράγματι δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων που τελικά οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου. Οι οπαδοί αντάλλαξαν φωτοβολίδες με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική μας ακεραιότητα».

Εσείς οι αθλητές πως το ζήσατε όλο αυτό το σκηνικό φοβηθήκατε;

«Ήταν άσχημο όλο αυτό το σκηνικό ειδικά για μας τους αθλητές που προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ειδικά εμείς στον ΠΑΟΚ κάναμε ειδική μίνι προετοιμασία με τις διαδοχικές αναβολές στο ΑΕΚ-Διομίδης Άργους. Υπήρχε μεγάλη ένταση ειδικά από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ».

Εσείς μιλήσατε με τους οπαδούς προσπαθήσατε να τους ηρεμήσετε.

«Πράγματι μιλήσαμε τόσο εμείς όσο και οι παίκτες της ΑΕΚ με τους δικούς τους οπαδούς σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα και να συνεχιστεί ο τελικός. Τους είπαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο, να μας βοηθήσουν με την φωνή τους και νομίζω πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ τα κατάφερε και κράτησε μια σωστή στάση. Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί και γιατί καθυστέρησαν να μπουν οι οπαδοί της ΑΕΚ αλλά φάνηκε ότι δεν έγινε και ο καλύτερος έλεγχος».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ομάδες με πολύ κόσμο και φανατικό κοινό ίσως κάνουν κακό στο άθλημα το οποίο πλέον θυμίζει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.

«Διαφωνώ και νομίζω είναι ακριβώς το αντίθετο. Η παρουσία δύο μεγάλων ομάδων όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κάνουν καλό στο άθλημα. Υπάρχει κόσμος από πίσω ο οποίος γεμίζει τα γήπεδα και δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα. Εγώ προσωπικά δεν θέλω μόνο μαθητικές εξέδρες παρότι και σε τέτοιους αγώνες η ατμόσφαιρα είναι όμορφη. Νομίζω ότι αν υπάρχει σωστή αστυνόμευση και λαμβάνονται όλα τα μέτρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Πέρυσι κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ 30.000 φίλοι του ΠΑΟΚ και δεν συνέβη το παραμικρό. Νομίζω ότι αν υπάρχει θέληση και προγραμματισμός από τους αρμόδιους τότε μπορούν να αποφευχθούν όλα αυτά τα άσχημα. Κανείς δεν θέλει να παίζει σε άδειες κερκίδες».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την πρώτη στιγμή και παρά την διακοπή η ομάδα δεν επηρεάστηκε κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Νομίζω ότι δικαιούμασταν απόλυτα αυτό το Κύπελλο. Στον ΠΑΟΚ έχουμε βάλει στόχο το νταμπλ και πάνω σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά από τέλη Αυγούστου. Έχουμε πετύχει κατά το ήμισυ τον στόχο και ακολουθούν τα τα πλέι οφ. Νομίζω ήμασταν καλύτεροι και παρά τις διακοπές καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Το Κύπελλο αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι κατακτήθηκε μέσα στην Πυλαία. Επίσης είναι ο δεύτερος τίτλος του ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες αφού είχε προηγηθεί αυτός στο βόλεϊ.

«Αυτό είναι δείγμα για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Όλος ο Ερασιτέχνης αποπνέει υγεία οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για εμάς τους αθλητές τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο θέμα των συνθηκών και νομίζω οι τίτλοι αυτοί αποτελούν επιβράβευση γι αυτούς τους ανθρώπους».

Τέλος, θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου τον τίτλο;

«Ξεκάθαρα στον κόσμο ο οποίος ήρθε στο γήπεδο και με την φωνή του υποστήριξε την ομάδα κόσμια χωρίς επεισόδια. Είναι δικό τους».

 

Τελευταία Νέα