Ακόμα δύο πανελλήνια ρεκόρ στο σπριντ

Ακόμα δύο πανελλήνια ρεκόρ στο σπριντ

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξήχθη στο Άπελντορν της Ολλανδίας, ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 5ης θέσης του γυναικείου tandem, στο αγώνισμα του σπριντ, σημειώνοντας παράλληλα, νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Αργυρώ Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) πήραν την 5η θέση στον τελικό του σπριντ σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, την ίδια στιγμή που οι Θανάσης Μπαράκας και Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος) ήταν 8οι στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, πετυχαίνοντας επίσης εθνικό ρεκόρ.

Η πρόκριση των δύο πληρωμάτων στην οκτάδα του σπριντ, αλλά και η γενικότερη αγωνιστική τους παρουσία στη διοργάνωση, θα χαρίσει στην Ελλάδα πολλούς και σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις (σ.σ. έχει ήδη δύο) για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στις γυναίκες, το ελληνικό δίδυμο, κατέλαβε την 5η θέση τόσο στα προκριματικά όσο και στους αγώνες κατάταξης. Η επίδοση που είχαν στα προκριματικά ήταν 12.187 συντρίβοντας το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιες από τον περασμένο Φεβρουάριο (7/2) στο ΟΑΚΑ με 12.418. Οι Χαλκιαδάκη/Μηλάκη στα προημιτελικάαντιμετώπισαν την Ιαπωνία, ενώ έφτασαν στην κατάκτηση της 5ης θέσης μετά την αναμέτρηση με την Πολωνία (13.582).
Οι Μπαράκας/Τρουλινός στα προκριματικά κατέλαβαν την 8η θέση με επίδοση 10.859, ενώ κατέρριψαν και το ρεκόρ των Στεφανάκη/Τρουλινού που κρατούσε από τον Μάρτιο του 2011 με 10.969. Στα προημιτελικά αντιμετώπισαν την Μ. Βρετανία, ενώ στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 ηττήθηκαν από τους Ισπανούς. Η όγδοη θέση μεταξύ 13 πληρωμάτων, αν μη τι άλλο αποτελεί τεράστια επιτυχία για δύο αθλητές που συμπληρώνουν μόλις μερικούς μήνες... συνεργασίας!
Η τελική κατάταξη και η κατάταξη των Ελλήνων...
Σπριντ γυναικών
1. Μ. Βρετανία (Θορνχιλ/Σκοτ)
2. Αυστραλία (Ο` Κόνορ/Χαργκρέιβ
3. Ιαπωνία (Κανούμα/Τανάκα)
...
5. ΕΛΛΑΔΑ (Χαλκιαδάκη/Μηλάκη)

Σπριντ ανδρών
1. Μ. Βρετανία (Φατσι/Μίτσελ)
2. Ισπανία (Πόρτο Λαρέο/Βιλανουέβα Τριντιθαθ)
3. Ολλανδία (Μπανγκμά/Μέλντερ)
...
8. ΕΛΛΑΔΑ (Μπαράκας/Τρουλινός)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα