Υγιής-αξιοπρεπής ΠΑΟΚ, παίρνει τίτλους

Υγιής-αξιοπρεπής ΠΑΟΚ, παίρνει τίτλους

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που σφύζει από υγεία και δηλώνει παρών σε όλα τα αθλήματα, αλλά και για την ελπίδα που έδωσε η Εθνική του Μαρκαριάν.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο και στο χάντμπολ και σιγά-σιγά «φτιάχνει» η χρονιά, μια και κατακτώνται τίτλοι (χρειάζονται και πρωταθλήματα) που τόσο λείπουν από τον σύλλογο και τον κόσμο, στο πιο μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου που δημιουργεί και πολλά άλλα δεινά…

Ήταν μία δίκαιη επικράτηση στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, σε ματς εντός έδρας όπου αυτή η ομάδα έπρεπε να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί. Και τα κατάφερε, γιατί μεταξύ άλλων… ο Αλέξης Αλβανός (τεράστιος αθλητής, ο Κουρνέτας του χάντμπολ) δεν χάνει τελικούς! Αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάρηκε την πρώτη κατάκτηση τίτλου μέσα στο κλειστό γήπεδό του -PAOK Sports Arena- (το κλειστό της Πυλαίας για όλους τους αμαθείς, είναι σε άλλο χώρο, είναι άλλο γήπεδο…) μια και αυτό έπρεπε να αδειάσει.

Για να μην ξεχνιόμαστε. Το παιχνίδι άρχισε και τελείωσε φυσιολογικά, όταν μέσα στο γήπεδο βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ένταση και επεισόδια δημιουργήθηκαν ΜΟΝΟ κατά το διάστημα της εισόδου των οπαδών της ΑΕΚ, που λανθασμένα μπήκαν αφού ξεκίνησε το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να αποφευχθεί η ένταση όταν εν ώρα αγώνα, εισβάλλουν στις κερκίδες 500-700 φανατισμένοι οπαδοί, που αμέσως τρέχουν και κόβουν το δίχτυ και αρχίζουν να πυροβολούν με φωτοβολίδες-στυλό. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην απαντηθούν αυτές οι κινήσεις, από όσους νωρίτερα βρίσκονται στο σπίτι τους και παρακολουθούν ήσυχα έναν αγώνα. Όχι, δεν είναι δικαιολογία (λάθος έκαναν και οι ΠΑΟΚτσήδες που αντέδρασαν έστω σε αυτό τον μικρό βαθμό) αλλά είναι μία πραγματικότητα, για όσους ζουν και ξέρουν από γήπεδο και δεν παρακολουθούν τα δρώμενα από το γραφείο και το σαλόνι. (Επαναλαμβάνουμε ότι κακώς αντέδρασαν και οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά η ευθύνη τους στο μπάχαλο είναι πολύ μικρότερη, όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα και αποδέχονται όλοι οι υπεύθυνοι διεξαγωγής του τελικού. Έχει ΚΑΙ ο ΠΑΟΚ χούλιγκαν, αλλά όταν κάνουν προσπάθεια να είναι σωστοί όπως αποδείχθηκε χθες, ας μην τους τσουβαλιάζουμε με τους άλλους).

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να εισέλθουν πιο ομαλά, πιο νωρίς, με λιγότερη βιασύνη και καλύτερο έλεγχο, έτσι ώστε η όποια ένταση να ξεπερνιούνταν με την έναρξη του αγώνα. Ένα ακόμη κακό για τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν και το ότι είχαν χρόνια να ζήσουν μία τέτοια μάχη στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ πολύ κακό για τη νοοτροπία τους απέναντι στην δική τους ομάδα, την οποία δεν σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο (τους εκλιπαρούσε ο Μπακαούκας σκαρφαλωμένος στα κάγκελα για να ηρεμήσουν, αλλά σημασία δεν του έδιναν παρά το ότι τον εκτιμούν αφάνταστα, όπως και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι) είναι και το γεγονός ότι αυτή την στιγμή η ερασιτεχνική ΑΕΚ και πολλά τμήματά της (όπως το χάντμπολ) έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Σα να μην έχουν να χάσουν τίποτα ενήργησαν οι οπαδοί, για μία ομάδα που βλέπουν ότι υποφέρει και δεν την υπολογίζουν…
Όπως το δήλωσε ο Τσαούσης (πλέι μέικερ της Ένωσης): «Κάθε φορά μας διαλύουν και παραπάνω…».

Αλλά επειδή αυτοί δε νοιάζονται για το πόσο παρακάτω θα βρεθεί η ομάδα τους, δεν γίνεται να επιδιώκουν (αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι) να τραβήξουν προς την διάλυση και τον ΠΑΟΚ…

Έναν ΠΑΟΚ που έστω και χωρίς πολλούς τίτλους, σφύζει από υγεία. Παρών είναι ο ΠΑΟΚ σε όλα τα ομαδικά αθλήματα (σε άνδρες και γυναίκες) δυνατός, αξιοπρεπής και σε αρκετές περιπτώσεις πρωταγωνιστής, σε αντίθεση με αρκετούς άλλους από τους λεγόμενους μεγάλους συλλόγους που εκτίθενται καθημερινά στους χώρους όπου γυμνάζουν(;) τους αθλητές τους και στις κατηγορίες όπου κατάντησαν να αγωνίζονται.

Κατά τα άλλα δεν γίνεται να "πανηγυρίζουμε" για το ότι δήθεν… «αποδείχθηκε πώς η γενεσιουργός αιτία της βίας, δεν είναι η διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!!!».
Όσοι προσπαθούν να πείσουν για το πόσο δίκαια κερδίζει ο Ολυμπιακός τα παιχνίδια, είναι ακριβώς οι ίδιοι που σπεύδουν να αναλύσουν τώρα ότι η διαφθορά και όλα τα σκάνδαλα που αποδείχθηκαν αλλά οι πρωταγωνιστές τους ΔΕΝ τιμωρήθηκαν ακόμη, δεν δημιουργούν βία, δεν είναι το βασικό πρόβλημα ακόμη και για τα άδεια γήπεδα, αλλά και για την ολοκληρωτική απαξίωση του ποδοσφαίρου από τον Έλληνα πολίτη, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία. Λες και το χάντμπολ ή το βόλεϊ, πρέπει να ξεπλύνουν τις αμαρτίες Ελλήνων-Πακιστανών-Κινέζων και άλλων διωκόμενων που εξοργίζουν όλους όσους ασχολούνται με ποδόσφαιρο, οι οποίοι αντιδρούν με κάθε τρόπο, γιατί όλοι οι προαναφερόμενοι (πλην ενός) βρίσκονται ακόμη στο χώρο και συνεχίζουν τη δράση τους. Προφανώς στη χώρα υπάρχουν πολλά ζητήματα που «φορτώνουν» την κατάσταση στα γήπεδα, αλλά στο ποδόσφαιρο η διαφθορά έχει ξεφύγει.

* Η εθνική ομάδα άλλαξε… πρόσωπο. Ακόμη και το βλέμμα τους άλλαξε χθες στην Ουγγαρία. Γυάλιζε το μάτι τους. Αλλά κάτι έλειπε… Προφανώς η τελική πάσα ή ενέργεια. Ίσως ένας καλός Σαμαράς. Πάντως έχουμε πάλι προπονητή που εμπνέει τους παίκτες. Η πρόκριση όμως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Σε πέντε ματς χρειάζονται 13-15 πόντοι, ακόμη και για να πιάσουμε τρίτη θέση. Μέλλον όμως υπάρχει… Το βλέπεις στον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον Παπασταθόπουλο, τον Φετφατζίδη, τον Κονέ, στον Σταφυλίδη, στον Χριστοδουλόπουλο και αρκετούς άλλους, όπως και στον μοναδικό παίκτη που επιλέχθηκε από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Στον Αθανασιάδη που είναι να μην κάνει την αρχή γιατί είχε και πάλι ένα-δύο… τσαφ.
Έστω και με πιο δύσκολους αντιπάλους στις επόμενες κληρώσεις, υπάρχει ταλέντο-διάθεση-ποιότητα και σίγουρα καλή νοοτροπία. Αν κάπου βρούμε (η αναδείξουμε) και προσωπικότητες τύπου Καραγκούνη, Κατσουράνη, ή Ζαγοράκη-Δέλλα-Ντέμη, τότε θα ξαναζήσουμε μεγάλα καλοκαίρια. Αρκεί αυτοί που –λένε ότι- διοικούν (όχι ο Καραγκούνης) να κάνουν τις λιγότερες κινήσεις που αφορούν την ομάδα, έτσι ώστε να κάνουν και τα λιγότερα λάθη. Όσο διοικήσουν ακόμη, γιατί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, έχουμε πολλά που εκκρεμούν και πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.