O ...Θεός να βάλει το χέρι του!

O ...Θεός να βάλει το χέρι του!

bet365

Το θερμόμετρο φαίνεται να ανεβαίνει μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, ενόψει του τελικού Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο (29/03) στο ΠΑΟΚ Sports Arena.

Για τo αν το συγκεκριμένο κλειστό γήπεδο θα μετατραπεί σε αρένα για θηρία, με βεβαιότητα κανείς δεν μπορεί να το πει, με τις απόψεις να είναι εκ δια μέτρου αντίθετες. Δηλαδή κάποιοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για σοβαρά επεισόδια και άλλοι υποστηρίζουν ότι η ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα βρεθεί εκεί θα καταφέρει να ελέγξει απόλυτα την κατάσταση.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ορισμένα πράγματα. Την απόφαση για να γίνει το συγκεκριμένο ματς παρουσία οπαδών των δύο ομάδων ελήφθη από την ομοσπονδία, αφού ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει δικαίωμα να δώσει εντολή είτε αναβολής ενός ματς, είτε διεξαγωγής αυτού κεκλεισμένων των θυρών. Αυτά εκτός και αν υπάρξει σχετική εισήγηση από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ή από την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου αγώνα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει δώσει διαβεβαιώσεις σε τρεις συσκέψεις που έχουν γίνει, στην ομοσπονδία ότι είναι σε θέση να ελέγξει τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι επίσημα είναι 1.000 από κάθε πλευρά, αν και ανεπίσημα ο αριθμός των ΑΕΚτσήδων φτάνει τους 1.400 και αυτός των ΠΑΟΚτσίδων στους 1.600…

Και παρότι η ντιρεκτίβα του Σταύρου Κοντονή αφορούσε μόνο στην ΕΠΟ, από την ΓΓΑ ξεκαθαρίζουν ότι καλό θα ήταν το μήνυμα να έχουν λάβει άπαντες, αφού σε περίπτωση επεισοδίων, είναι βέβαιο ότι θα ισχύσουν μέτρα ανάλογα με αυτά στο ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά την ομοσπονδία τώρα, στηρίζεται σε δύο δυνάμεις σε αυτή του Θεού και της αστυνομίας… γι αυτό και ουδεμία ιδιαίτερη οδηγία έχει δοθεί στους διαιτητές για το πώς να χειριστούν την κατάσταση σε περίπτωση που δημιουργηθεί ένταση.

 

Τελευταία Νέα