Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια

Gazzetta team
Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια

bet365

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές εν ενεργεία και βετεράνοι, πολιτικά πρόσωπα, αντιπροσωπείες του ΣΕΓΑΣ, του ΠΣΑΤ και άλλων φορέων αλλά και απλοί πολίτες θα βρεθούν την Κυριακή στην Ηλιούπολη για να τιμήσουν την μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την ΤΕ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνουν αγώνας δρόμου 5.000μ ο οποίος είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ για να τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.30 από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου θα γίνει επίσης και ο τερματισμός. Εκτός από τον αγώνα των 5χλμ θα γίνει και αγώνας 1.000μ όπου θα τρέξουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και Γυμνασίων.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας
Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο Σωκράτης πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.
Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία και ήταν παιδί ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Φερόταν ακόμη ως συνιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστολόγιου troktiko, κάτι που το ίδιο παραδέχθηκε μετά τη δολοφονία του. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και το 2008 απέκτησαν έναν γιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα