Ο Ολυμπιονίκης Νεσπόλι έχασε, αλλά παίνεψε τη διοργάνωση

Ο Ολυμπιονίκης Νεσπόλι έχασε, αλλά παίνεψε τη διοργάνωση

bet365

Τα καλύτερα είχε να πει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012, Μάουρο Νεσπόλι για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Γκραν Πρι που γίνεται στο Μαραθώνα, παρά την ήττα του από τον Μισέλ Φραντζίλι.

Η ιταλική μάχη επεφύλασσε μεγάλη ανατροπή. Ο Νεσπόλι που είχε κυριαρχήσει την 1η μέρα με 672 πόντους γνώρισε την ήττα από τον συμπατριώτη του, Μισέλ Φραντζίλι –επίσης Ολυμπιονίκη- με σκορ 6-4 και έμεινε εκτός τελικών.

«Όλα λειτουργούν ιδανικά κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τους διοργανωτές. Ο καιρός ήταν κάτι το μη αναμενόμενο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Άλλωστε αυτή είναι η φύση του αθλήματος. Ο καιρός ειδικά για εμάς δεν ήταν εμπόδιο».

Λόγια του Ιταλού Μάουρο Νεσπόλι, δύο φορές Ολυμπιονίκη (χρυσό 2012 Λονδίνο, ασημένιο 2008 Πεκίνο), 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή (2 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο), αλλά και 4 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2 χρυσά, 2 χάλκινα), που συνέχισε:

«Εμείς –σ.σ. η Ιταλική ομάδα- ήρθαμε αποφασισμένοι για να πάρουμε την πρόκριση για το 1ο Ευρωπαϊκό στο Μπακού. Τα έχουμε πάει εξαιρετικά όπως βλέπετε. Το γήπεδο και η τοποθεσία του είναι εξαιρετική καθώς μπορούμε να υπολογίσουμε εύκολα τον άνεμο λόγω των τοίχων. Ιδανικές συνθήκες και στην διαμονή μας στο ξενοδοχείο, αλλά και στην διατροφή μας».

Εξάλλου, στην φάση των 32 (1/16) στο Ολυμπιακό Τόξο ανδρών, ο Ιρλανδός Μικέλ Ίργουιν έκανε ένσταση κατά του Μασιμιλιάνο Μαντία επειδή όπως είπε τον έσπρωξε αντικανονικά κατά την προσπάθεια του. Οι κριτές διέκοψαν τον αγώνα για μισή περίπου ώρα και έπειτα από συνεδρίαση, αποφάσισαν ότι ο Ιταλός το έκανε άθελά του.

 

Τελευταία Νέα