Δύο μετάλλια για την Ελλάδα

Δύο μετάλλια για την Ελλάδα

bet365

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι γυναίκες και το χάλκινο οι άνδρες τη δεύτερη αγωνιστική μέρα του Ευρωπαϊκού Grand Prix 2015, που φιλοξενείται στον Μαραθώνα.

Το ασημένιο μετάλλιο το κατέκτησαν οι γυναίκες στο ομαδικό του Ολυμπιακού Τόξου. Η τριάδα Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, Ευαγγελία Ψάρρα και Αριάδνη Χόρτη, στα ημιτελικά κέρδισε εύκολα την Εσθονία με σκορ 6-0 και εξασφάλισε το μετάλλιο, περνώντας στα τελικά του Γκραν Πρι. Εκεί ηττήθηκε από την Εθνική Γεωργίας με το ίδιο σκορ (6-0) και αρκέστηκε στο ασημένιο. Στον μικρό τελικό η Ιταλία επικράτησε της Εσθονίας με σκορ 6-0 και ολοκλήρωσε τις θέσεις του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο.

Το χάλκινο στο ομαδικό του σύνθετου τόξου το κέρδισαν η Εθνική μας με τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Λαμπράκη και Αθανάσιο Κωστόπουλο. Έχασε στα ημιτελικά από την Νορβηγία με σκορ 225-223, αλλά στο μικρό τελικό του αγωνίσματος παίζοντας για το χάλκινο μετάλλιο, κέρδισαν την Σουηδία με 228-220. Στην κορυφή του βάθρου βρέθηκε η Νορβηγία που κέρδισε στον τελικό την Τουρκία με 229-226.

Αποκλεισμός για την Ελπίδα Ρωμάντζη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν τα κατάφερε να προκριθεί στους 8 του Ολυμπιακού Τόξου γυναικών καθώς ηττήθηκε από την Έλενα Τονέτα με σκορ 6-0. Η Ιταλίδα πρωταθλήτρια θ’ αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος με την Γκουένταλινα Σαρτόρι για το χάλκινο μετάλλιο ενώ στον μεγάλο τελικό η Σάρα Βιόλι κοντράρεται με την Κλαούντια Μαντία.

Ιταλική υπεροχή στους τελικούς του Ολυμπιακού τόξου ανδρών καθώς οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές είναι από την Ιταλία. Στον μεγάλο τελικό ο μοναδικός αθλητής της 4άδας από διαφορετική χώρα, ο Μαρκιγιάν Ιβάσκο από την Ουκρανία παίζει για το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Νταβίντ Πασκουαλούτσι, ενώ στον μικρό τελικό έχουμε ιταλική μονομαχία ανάμεσα σε Μάρκο Μορέλο και Μασιμιλιάνο Μαντία.

Στο σύνθετο τόξο αντρών ο Στέφαν Χάνσεν μπορεί να ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό χάνοντας στο έξτρα βέλος από τον Μάριο Βάβρο έπειτα από ισοπαλία. Έτσι λοιπόν θα διαγωνιστεί κόντρα στον Νζάαλ Άμας στον μικρό τελικό με στόχο να μπει στα μετάλλια (χάλκινο). Στον μεγάλο τελικό το φαβορί πλέον Μάριο Βάβρο θα αντιμετωπίσει τον Ντεμίρ Ελμαγκάτσλι.

Άλλο ένα μετάλλιο θα έχει σίγουρα η ελληνική αποστολή καθώς στον μικρό τελικό του σύνθετου τόξου βρίσκονται δυο Ελληνίδες. Η Κατερίνα Χρονοπούλου θα αντιμετωπίσει την συναθλήτρια της, Αναστασία Τσακίρη, στον μικρό τελικό διεκδικώντας, αύριο Σάββατο, για το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Γεσίμ Μπόσταν παίζει κόντρα στην Κατάρζινα Σζαλάνσκα.

Στην διοργάνωση μετέχουν 304 αθλητές και αθλήτριες, από 37 χώρες, διοργάνωση μέσα από την οποία θα δοθούν οι τελευταίες προκρίσεις για το Μπακού (1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα