Προκοπίδου: «Να επικεντρωθούμε στο στόχο μας!»

Προκοπίδου: «Να επικεντρωθούμε στο στόχο μας!»

bet365

Η Ελένη Προκοπίδου του ΠΑΟΚ μιλάει στο gazzetta.gr ενόψει του αποψινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ κόντρα στη Νέα Ιωνία και την πρόκληση να σηκώσει κούπα στο Παλατάκι (17:00, ΝΕΡΙΤ)

Η ωραία Ελένη αγαπά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επέλεξε να ασχοληθεί με ένα άθλημα που στην χώρα μας δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης αναγνώρισης, όμως εκείνη δεν μετρά δυσκολίες και εμπόδια, αλλά απολαμβάνει κάθε στιγμή! Έτσι, και τώρα ενόψει του τελικού θέλει να ζήσει έντονα τον αγώνα μένοντας επικεντρωμένη στο στόχο, που δεν είναι άλλος από το τρόπαιο.

Έχεις φανταστεί πως θα είναι να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο;

Θα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη εμπειρία. Επειδή έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε μικρά γήπεδα, θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό να παίζουμε με κόσμο πίσω από τα τέρματα. Το Παλατάκι είναι ένα γήπεδο με βάθος και δεν είναι απίθανο να σε αποσυντονίζει να βλέπεις κόσμο πίσω από την εστία, όταν έχεις συνηθίσει να βλέπεις τοίχο. Όμως ας μην αναζητούμε παράγοντες που μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά. Ας μην ψειρίζουμε τόσο τις καταστάσεις. Είμαστε τυχερές που θα παίξουμε μπροστά σε τόσο κόσμο, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το άγχος και να επικεντρωθούμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το χάντμπολ;
Με το χάντμπολ ασχολήθηκα από το δημοτικό, γνωρίσαμε αυτό το άθλημα εξαιτίας ενός γυμναστή στο σχολείο και στη συνέχεια παίζαμε στις αλάνες με τα άλλα παιδιά.
Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα, όπως κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, μπάσκετ, στίβο, όμως κατέληξα στο χάντμπολ. Με γοητεύει η δυναμική αυτού του αθλήματος.

Οι αθλητές του χάντμπολ στην Ελλάδα δύσκολα γίνονται διάσημοι και πληρώνονται ελάχιστα, όταν ήρθες αντιμέτωπη με δυσκολίες σκέφτηκε ότι θα ήθελες να είχε ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα;
Δεν έχω το έχω σκεφτεί ποτέ χρησιμοθηρικά. Όταν κολλάς με ένα άθλημα, είναι κάτι σαν μιρκόβιο, που δεν είναι ιάσιμο... Σίγουρα τα πράγματα τώρα λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με το παρελθόν. Τα χρήματα φερ' ειπείν είναι πολύ λιγότερα. Παράλληλα, ενώ έχουμε την τύχη να έχουμε γήπεδο, αυτό δεν είναι σωστά συντηρημένο με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μπάζει νερά. Είναι πολλές οι παράμετροι που καθιστούν δύσκολη την επιλογή ενασχόλησης με ένα μη δημοφιλές άθλημα, αλλά το γεγονός ότι το αγαπάς, υπερκαλύπτει όλα τα αρνητικά.

Ποιος είναι φαβορί στον αποψινό τελικό;
Νομίζω η Νέα Ιωνία, επειδή είναι μία ομάδα πιο δεμένη. Ξεκίνησαν δυναμικά, ενώ εμείς με αρκετά προβλήματα, λόγω τραυματισμών, τα οποία ευτυχώς ξεπεράσαμε στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Η εμπειρία της Νέας Ιωνίας σε τελικούς είναι σίγουρα αβαντάζ, αλλά και εμείς θα έχουμε τον κόσμο.

Με τι ασχολείσαι εκτός από το χάντμπολ;
Έχω τελειώσει ελληνική φιλολογία και αυτήν την περίοδο κάνω μαθήματα ρωσικών. Λόγω συγγενών είχα μία πρώτη επαφή με τη γλώσσα, αλλά αποφάσισα να τα τελειοποιήσω.

Είχε ποτέ κάποια περίεργη αντίδραση όταν είπες ότι είσαι αθλήτρια του χάντμπολ;
Α, ναι! «Πως παίζεται αυτό με μπάλα;» ή νομίζουν ότι είναι ποδόσφαιρο και με ρωτούν αν είμαι επιθετικός ή αμυντικός. Σε ότι αφορά εκείνους που γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα σκληρό άθλημα αναρωτιούνται τι δουλεία έχει μία γυναίκα με το χάντμπολ. Από την πλευρά μου απεχθάνομαι τις ταμπέλες. Σίγουρα οι άντρες παίζουν πιο δυναμικά, αλλά οι γυναίκες είναι πιο δημιουργικές στο παιχνίδι και τελικά κάθε αγώνας έχει τη δική του χάρη, αφού βασίζεται σε διαφορετικούς παράγοντες και εξελίσσεται πολύ διαφορετικά η έκβασή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα