Ισοφάριση παγκόσμιου ρεκόρ από τον Χάνσεν, πρόκριση Ρωμάντζη

Ισοφάριση παγκόσμιου ρεκόρ από τον Χάνσεν, πρόκριση Ρωμάντζη

bet365

Ιδανικά ξεκίνησε το European Grand Prix 2015 της τοξοβολίας, στον Μαραθώνα. Οι ήπιες καιρικές συνθήκες και η βροχή που είχε κοπάσει στο δεύτερο μέρος των αγώνων της 1ης αγωνιστικής ημέρας, είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση ενός παγκοσμίου ρεκόρ, ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο ομαδικό και την πρόκριση της Ελπίδας Ρωμάντζη στις 16 του Ολυμπιακού Τόξου.

«Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Όλα λειτουργούν σωστά, η βροχή μας δημιουργεί σίγουρα κάποια προβλήματα, αλλά οι συμμετέχοντες είναι πρώτης σειράς αθλητές και τα ξεπερνάνε. Άλλωστε οι επιδόσεις τους το δείχνουν ξεκάθαρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Συναδινός.

Ισοφάριση του Παγκοσμίου ρεκόρ στο σύνθετο τόξο, με 712 πόντους, από τον κάτοχό του Στεφάν Χάνσεν. Ο 20χρονος Δανός που στα 16του είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν πανευτυχής για την επιτυχία του στα προκριματικά ανδρών αναφέροντας στον λογαριασμό του στο Instagram «ας δούμε τι έχει να μας φέρει ο τελικός».

Οι Έλληνες αθλητές είχαν εξαιρετική παρουσία στο ομαδικό, στο σύνθετο τόξο ανδρών, όπου πέτυχαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με 2083 πόντους. Η χώρα μας είχε τρεις αθλητές μέσα στην 10άδα. Ο Σταύρος Κουμερτάς ήταν 7ος με 696, ο Δημήτρης Λαμπράκης 8ος με 694 και ο Θανάσης Κωστόπουλος 9ος με 693.

H Ελπίδα Ρωμάντζη συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της. Κέρδισε στους 32 την Ρωσίδα Αγιάνα Ντάσιεβα με 6-2 και πέρασε στους 16 όπου θ’ αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Έλενα Τονέτα, μια σπουδαία αθλήτρια με πολλά μετάλλια όλων των αποχρώσεων.
Η Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα και η Ευαγγελία Ψάρρα αποκλείστηκαν με το ίδιο σκορ (6-4) στην φάση των «48» από τις Γιοάνα Ρζάσα και Άκτινα Αϊμπιούκε.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Παρασκευή (27/03), στο Στάδιο της Νέας Μάκρης και μεθαύριο Σάββατο (28/03), ο μεγάλος τελικός, στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, με την συμμετοχή 304 αθλητών και αθλητριών, από 37 χώρες, διοργάνωση μέσα από την οποία θα δοθούν οι τελευταίες προκρίσεις για το Μπακού (1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα